7 ünnepi smink, hogy ragyogj a fa alatt

Írta: ,

Reméljük a karácsonyi szettedet már sikerült kiválasztanod, hiszen már nincs sok idő karácsonyig. Viszont van egy másik fontos szempont egy outfit megálmodásánál, ez pedig a smink. Egyáltalán nem elhanyagolható, hogy mennyire van összhangban a ruháddal, illetve, hogy mennyiben tér el az átlagos, hétköznapi sminkedtől. Mert, hogy ilyenkor azért szeretünk jobban csillogni. Íme, néhány tippünk a tökéletes ünnepi sminkedhez.

A piros ötven árnyalata Kép forrása: pinterest.com

1/7 A piros ötven árnyalata

Gondoljuk, hogy azért annyira nem sokkolt téged sem, hogy a piros szín helyet kapott a listánkon. Ez az, ami elengedhetetlen, ha karácsonyról van szó.

És hát lehet sötétebb, világosabb, a lényeg, hogy minden árnyalatában tökéletesen mutat, és leginkább szájon.

Bár imádjuk a matt rúzsokat, karácsonyra bátran újíts be egy extra csillogós változattal, mert nagyon jól fog majd mutatni a képeken.

A nude kedvelőinek Kép forrása: omgoutfitideas.com

2/7 A nude kedvelőinek

Abban az esetben érdemes nude sminket választanod az ünnepekre, ha az outfitedben, viszont visszaköszön a karácsonyi hangulat.

Értjük ezalatt, hogy, ha merész színű, vagy mintázatú ruhát választasz, akkor ne rontsd el az összhatást egy erős sminkkel, mert túl sok leszel és nem hagyod egyiket sem érvényesülni a másik miatt.

Hidd el, bőven elég, ha az egyik hangsúlyos.

Jöhet az a plusz csillogás Kép forrása: stayglam.com

3/7 Jöhet az a plusz csillogás

Ha inkább a letisztultabb vonal kedvelője vagy, akkor nem biztos, hogy glitterben akarsz úszni karácsonykor, viszont van erre egy tökéletes alternatívánk, amivel éppen csak egy leheletnyi csillámot viszel a sminkedbe, mégis annyira feltűnő lesz, hogy meg legyen az ünnepi hangulat.

Ehhez pedig szükséged lesz egy csillámos tusra, amit a fekete tusvonal fölé vigyél fel.

Hozzá egy piros, vagy narancsos rúzs és máris te leszel az este sztárja.

Arany pompában Kép forrása: pinterest.com

4/7 Arany pompában

Az arany sem elhanyagolható karácsonykor, így smink terén sem.

Mi leginkább szemkörnyéken tudjuk elképzelni, szemhéjpúder formájában, de akár a szádra is kerülhet némi arany csillám.

És ugye tudod, hogy karácsonykor is érvényesül az az aranyszabály, hogy amennyiben a szemed hangsúlyos, úgy a szád már ne legyen az, hiszen ekkor könnyen hasonlíthatunk inkább egy karácsonyi manóra.

Ezt hagyjuk meg farsangra.

Kislányos báj Kép forrása: metaglitter.com

5/7 Kislányos báj

Karácsonykor nyugodtan legyél bátrabb a sminkelés terén is, hiszen ez az ünnep megköveteli az csillogást.

Szóval most nyugodtan előveheted az eddig nem sűrűn használt, csillámos palettáidat, mert szuper ünnepi sminket varázsolhatsz magadnak.

És áthághatod a szabályokat, vagyis nem feltétlenül kell, hogy ez a csillámos réteg a tusvonal fölé kerüljön.

Az is egy roppant szép és látványos megoldás, ha az alsó szemhéjadra viszed fel. Nem tudjuk te, hogy vagy vele, de mi idén biztos kipróbáljuk ezt a trükköt. Hozzá egy ilyen szép, halvány rózsaszín rúzs és máris visszarepültünk bájos tinédzser éveinkbe.

Highlight eltúlozva Kép forrása: intothegloss.com

6/7 Highlight eltúlozva

Állítólag a durva highlighterezés a 2018-as évben távozik életünkből, azért még az idei karácsonykor kaphat egy kis reflektorfényt.

Hidd el, a hétköznapokon mi sem használunk ennyi fényt és csillámot a sminkünkben, viszont karácsonykor imádunk kicsit túlzásba esni.

Ha pedig szereted a nude sminkeket, akkor te is nyugodtan megengedhetsz magadnak egy kicsivel több highlightot az arccsontodra.

Aquagirl Kép forrása: ca.motivescosmetics.com

7/7 Aquagirl

A piros mellett van egy másik szín, ami előtérbe kerül karácsony közeledtével, ez pedig a zöld.

Elég csak a gyönyörű fenyőre gondolnunk és máris kedvet kapunk ahhoz, hogy a sminkünkben is viszont lássuk ezt a színt.

És mi tökéletesen megértjük azokat, akik a megszokott piros, arany, ezüst helyett, idén egy merész zöld, vagy kékes árnyalatot próbálnának ki.

Nézzétek, mennyire élettel teli lesz a tekintet és mennyire üde, egyedi hatást lehet vele elérni. Ehhez tényleg nem kell több egy átlátszó szájfénynél.