Újévi fogadalmak, amiket érdemes betartani, mert megváltozik tőlük az életed

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Szilveszterkor sokszor teszünk fogadalmakat, ám ezek egy része sajnálatos módon már az év elejére elkopik. Van, amikor kisebb apróságokat akarunk megváltoztatni az életünkben, és van, amikor igazán nagy dolgokra szánjuk el magunkat. Mi most arra ösztönzünk, hogy olyan fogadalmakat tegyél, amiket be is tartasz! Azzal, hogy megfogadod őket, meglátod, nagy változások következnek be az életedben!

Hányszor érezzük úgy, hogy nem merjük kimondani a véleményünket! Inkább csendben maradunk, benntartjuk a dühünket – utólag pedig bosszankodunk, hogy nem álltunk ki magunkért.

Van, amikor évek elteltével kérjük számon magunktól, hogy ott, annál a helyzetnél miért nem nyitottuk ki a szánkat, és mertünk beleállni egy önvédő, saját igazunkért kiálló beszélgetésbe.

Fogadd meg, hogy nem hagyod magad elnyomni, ha úgy érzed, igazad van. Az igazság persze relatív és helyzettől, nézőponttól, érdekektől függ, de ha hiszel a saját nézeteidben, érvényesítsd azokat!

Önvizsgálatra lesz szükséged, hogy az elmúlt év meghatározó eseményeit leltárba vedd. Nézd végig kellő bátorsággal, hogy te mit, hol, hogyan szúrtál el, mit tennél másként!

Vizsgáld meg a kapcsolataidat, a szerelmi viszonyodat!

Valóban hozzád méltó a partnered, tényleg jó, hogy bizalmat szavaztál neki, tényleg úgy viselkedik veled, ahogy elvárod? Számíthatsz rá, tervezi veled a jövőt, azt nyújtja, amire vágysz?

Néha nagyon fáj szembenézni az igazsággal, de ha benned van az új év, új lendület érzése, talán könnyebb felülbírálni egy perspektíva nélküli viszonyt. Ha úgy érzed, hogy valaki kihasznál – nem csak párkapcsolatban –, akkor merj szembenézni ezzel és változtass rajta!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?