Tökéletes karácsonyi ráhangolódás 6 lépésben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Karácsonyt megelőzően akadnak olyanok, akik már novemberben teljes lázban égnek, mások még december közepén sem érzik túlságosan felemelőnek az ünnepek közeledtét. Ha te is inkább utóbbiak táborát erősíted, ideje megkeresned a kiváltó okokat, majd legyőzve őket tökéletesen hangolódni a karácsonyra.

Lehangol a munka?

Sokan alapjában véve várják a karácsonyt, de tudják, hogy az odavezető út nagyon rögös.

Rengetegen nem tudják félretenni a munkát a nyugodt készülődés érdekében, így aztán az eleve megterhelő időszakot az ajándékokért való rohangálás zárja le.

Nem csoda, hogy ebben a helyzetben nem sok kedved van ünnepelni, de szerencsére van megoldás.

Ha sokat dolgozol, akkor egész biztosan rengeteg teendőt kell a fejedben tartanod, így érdemes a karácsonyi elintéznivalóknak is egy részt fenntartanod a határidőnaplódban.

Egy oldalt jelölj ki erre a célra, és ha bármi eszedbe jut (vacsoraötlet, ajándék, elintéznivaló), akkor csak vésd fel ide, és ha van időd, legalább a gondolkodásra, keresgélésre nem kell már hosszú perceket, órákat szánnod.

Ne félj lazítani!

A karriert építgető nők gyakorta képtelenek lazítani, azok pedig, akiknek már családjuk van, lényegében nem is tudnak erre időt szánni.

Pedig egyszerűen muszáj pihenni, hiszen ha te nem vagy boldog, akkor a családod sem lesz az.

Ne félj időnként nemet mondani, vagy eltolni egy teendőt, ha úgy adódik!

Van rá esély, hogy a karácsony előtti néhány hétben erősebben oda kell tenned magadat, de akkor az ünnepek alatt valóban a pihenésre koncentrálj.

Nem dől össze a világ, ha a nagyszülőknél vacsoráztok, vagy megkéred őket, hogy dobjanak össze valamit, mert már nem lesz időd rá.

Az idősebb szeretteid nem csupán várják a kéréseket, örömmel teljesítik is azokat, hiszen sokkal jobban ráérnek, mint te.

Persze, ne élj vissza a lehetőséggel, de néhány szívességet egész biztosan megtesznek neked.