Több tucat ajándékötlet tiniknek

Írta: ,

A karácsonyi ajándékok vásárlásakor külön dilemmát jelenthet, ha tizenéves(ek)re is kell gondolnod. Bár óriási kihívásnak tűnhet, hogy meglepj egy saját, zárt világában élő kamaszt, valójában szó sincs lehetetlen küldetésről. Hét fő kategóriába szedve most annyi ötlettel látunk el, amiből a csemete felnőttkoráig meríthetsz!

Szépségápolás

1/7 Szépségápolás

Akár fiúról, akár lányról van szó, valószínűleg szeretné a lehető legjobb formáját hozni – ami a gyerek- és a felnőttkor határán nem könnyű, mert ezerrel működnek azok a fránya hormonok.
Arctisztító készítményeknek és krémeknek még az is örül, akinek nincs látható bőrproblémája. Lányok esetében nem nyúlhatsz mellé valamilyen jó kis körömlakkal vagy sminktermékkel, fiúknál profi borotválkozó felszereléssel, a parfüm pedig mindkét nem tagjainak tökéletes lehet.

Zene

2/7 Zene

Zenét ajándékozni ma már nem olyan egyszerű. Régen, a CD-k és kazetták korában még nyilvánvalónak tűnt, hogy az ember bemegy egy boltba, megveszi, becsomagolja, aztán átadja.
A legtöbb tini azonban már a telefonján vagy az MP3-lejátszóján hallgat muzsikát.

Amellett, hogy a legtöbben még értékelik a hagyományos adathordozókat, akár iTunes vagy más legális zeneletöltő oldalra szóló utalvánnyal is meglepheted, ahonnan csúcsminőségben töltheti le a neki tetsző legfrissebbeket.

Kütyü

3/7 Kütyü

Napjaink tinédzserei már eleve digitális világba születtek. Ami neked technológiai újdonságot jelent, az nekik természetes, és el sem tudják képzelni nélküle az életüket. Éppen ezért bármilyen kütyüvel nyert ügyed lesz.
Vastagabb pénztárca esetén szóba jöhet a számítógép, a táblagép vagy az okostelefon, közepes árkategóriában találsz zenelejátszót vagy fejhallgatót, a legolcsóbb alternatívák egyike pedig bármi, ami USB-porthoz csatlakoztatható. (A memóriakártya is tökéletes, ha nincs másra ihleted.)

Ruha

4/7 Ruha

A tinikre óriási hatást gyakorol a társaik ízlése és a reklámok tömege. Szinte mindegyikük vágyik egy rakás olyan ruhadarabra vagy kiegészítőre, amit nem enged meg a zsebpénze.
A legdrágább márkás cuccoktól kezdve akár egészen kicsiben is gondolkodhatsz: egy új farmer, egy felső, egy dzseki már néhány ezer forintból kijön, ha elcsíped a leárazásokat.

Persze, ezekre nem pont karácsony előtt szokott sor kerülni, hanem inkább utána, de ki tudja…

Sportfelszerelés

5/7 Sportfelszerelés

A mozgás az egészséges élet nélkülözhetetlen része – arról nem is beszélve, hogy a tizenéveseknek különösen nagy szükségük van valamilyen stressz- és energia-levezető módszerre.
Ha tudod, mit sportol a megajándékozandó csemete, könnyű a dolgod. Amennyiben viszont nem, egy jó kis tréningruhával, egy súlyzókészlettel vagy kondibérlettel sztár lehetsz a szemében! Hát még akkor, ha egy úgynevezett aktivitás mérő kütyüt veszel – olyat, mint a Withings Pulse vagy a Fitbit Flex!

Ékszer

6/7 Ékszer

A lányok esetében könnyű dolgunk van, a választék is óriási, de a fiúk esetében is már egyáltalán nem ritkaság, hogy ők is ékszert hordjanak. Egy szép nyaklánc, karkötő, gyűrű vagy fülbevaló bárkinek a szívét megdobogtatja.

Vásárlásnál azonban szem előtt kell tartanod a megajándékozandó stílusát, valamint az olyan gyakran elfelejtett körülményeket is, mint hogy ki van-e lyukasztva a fülcimpája, van-e fémallergiája.
Ne feledd, hogy amennyiben piercing-et hord, abban is gondolkodhatsz! A lényeg, hogy orvosi fémből készült, minőségi darabot válassz.

Könyv Kép forrása: A képen: Libri.hu

7/7 Könyv

Talán ez volt az első ötlet, amit elvetettél – mondván, hogy a tinik úgysem olvasnak. Pedig de, legfeljebb csak ritkán vagy titokban. Igenis léteznek könyvek, amelyek őket is érdeklik. Ha tipped sincs, melyek ezek, menj be egy könyvesboltba, s érdeklődj az aktuális sikerlistáról!
Aki a kötetek között dolgozik, tudni fogja, mi jelent meg mostanában a kamasz célközönségnek. Az életrajzi könyvek és a fiataloknak szóló regények például rendkívül sikeresek. Reméljük, összeállításunknak köszönhetően már egyáltalán nem érzed kilátástalannak az ajándékvásárlási projektet.
Ne feledd: a legegyszerűbb, ha megkérdezed a tinédzsert, hogy mit szeretne! Csak győzd megjegyezni a listát…