7 megdöbbentő női jelmezötlet farsangra

7 megdöbbentő női jelmezötlet farsangra

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 megdöbbentő női jelmezötlet farsangra

Bár lassan népszerűbb a Halloween, mint a farsang, azért ekkortájt sem érdemes kihagyni az álarcos mulatságokat. Ha nincs ötleted a jelmezedet illetően, meríts ihletet cikkünkből!

Hivatások

Talán nincs is olyan férfi, aki még sose fantáziált volna egy szexi rendőr-, vagy éppen ápolónőről.
Nem véletlen tehát, hogy ezek a legelterjedtebb hivatásokhoz kapcsolódó jelmezek, de ha ötletesebb megoldásokra vágysz, akkor érdemes elgondolkoznod további lehetőségeken is, hiszen beöltözhetsz akár bírónak, tűzoltónak, sheriffnek, légi utaskísérőnek, takarítónőnek, tanárnak, pincérnőnek, szobalánynak vagy éppen apácának. 
Mindegyik hivatásnak jól felismerhető egyenruhája van, tehát nem lesz nehéz dolgod a tervezés során.

Korszakok

Könnyen meríthetsz ötleteteket akkor is, ha nem konkrét szakmákra, hanem korszakokra támaszkodsz.
Minden egyes kornak megvolt a maga sajátos, jellemző viselete és stílusa, elegendő, ha csak a hippikre, flapperekre gondolsz, vagy csak feltúrod a szekrényt némi retro-, vagy disco felszerelés után kutakodva.

Legendás századok

Nem csak egy-egy korszakra lebontva tervezgethetsz, hiszen akár nagyobb távlatokban is gondolkodhatsz. Egészen különleges ruhákat hordtak pl. a reneszánsz időszakban, hogy az ókort és az őskor kezdetleges viseletét ne is említsük.
 
Ezen az irányvonalon elindulva jó ötlet lehet rabszolgának, kalóznak, muskétásnak, gladiátornak, ősembernek vagy éppen udvari bolondnak beöltözni.

Távoli vidékek kalandorai

Nem csak korszakonként, hanem területenként is változtak az öltözködési szokások. Az emberek egymástól távol egészen különböző kultúrákat alakítottak ki, melyeknek alapjuk volt az is, hogy máshogy alakult a ruházkodásuk. Ezzel a lehetőséggel könnyű élni farsangkor, hiszen rendkívül változatos megjelenést biztosíthatnak számodra. 
 
Hogy csak a legegyszerűbbeket említsük: beöltözhetsz indiánnak, istennőnek, hastáncosnak, arab nőnek, hawaii táncos lánynak, gésának, cowgirlnek, tehenészlánynak

Mindig nő

Ha még farsangon is igazán nő akarsz maradni, akkor a szexi hivatásokon és az említett nőies jelmezeken felül fordulhatsz a klasszikus női maskarákhoz. Ezek nem feltétlenül unalmasak, hiszen néhány egyedi megoldással még a legalapvetőbb ötletet is különlegessé teheted. 
Ha nem vagy hajlandó lemondani a női szerepkörről, akkor gondolkodhatsz az angyal, pom-pom lány, balerina, angyaltündér jelmezeken is.

Mitikus lények

Mindenki ismeri a hátborzongató, rémisztő történeteket, hiszen ezek a jelmezek az őszi beöltözős időszakban is egyre jobban előtérbe kerülnek.
Ihletet meríteni a mitikus legendákból is lehet, hiszen ott a klasszikus boszorkány-, vámpír-, zombi-, varázsló-, múmiajelmez lehetősége.

Öltözz férfinak!

Ez a megoldás is adott, hiszen farsangkor bárkinek a bőrét magadra öltheted, akár az ellenkező nemből is. Lehetsz kéményseprő, sport bíró, betörő, katona, vagy akár bőrszínt váltva igazi afrikai bennszülött
 
A farsang nem csak a gyermekek privilégiuma! Még ha nem is öltözöl be, akkor is érdemes részt venned a régi magyar hagyományokat felölelő ünneplésben, akár nézelődőként, akár aktív résztvevőként teszed mindezt. 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!