Szívet melengető kedvességek karácsony tájékán

Írta: ,

December közeledtével sokan próbálnak ráhangolódni az ünnepekre, ám ez nem könnyű, hiszen ahhoz, hogy a pihenés tökéletes legyen, általában komoly erőfeszítéseket kell tennünk. Listákat írunk, előre dolgozunk, rohanunk bevásárolni… A fáradtságok ellenére érdemes néhány szívet melengető kedvességre mindenkinek időt szakítania.

Apró meglepetések a zsebekben

1/5 Apró meglepetések a zsebekben

A kicsik és a nagyon egyaránt imádják az apró meglepetéseket, egész biztos, hogy a kedvesed is odáig lesz tőle, ha időről-időre talál néhány apróságot eldugva a zsebében.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, egy szaloncukor, kis szelet csoki, vagy éppen egy gondosan meghajtogatott szerelmes üzenet is bőven elég ahhoz, hogy a szeretet elöntse a szívét.

Dugd el a miniatűr meglepetéseket ott, ahol váratlanul rájuk bukkanhat, pl. tedd a kabátja zsebébe, a kocsi kesztyűtartójába, vagy a törölközője alá, a lényeg, hogy teljesen meglepetésszerűen találjon rá az apróságokra.

Persze, ne ess túlzásba, a kevesebb ebben az esetben is több, csak akkor élhetsz az újdonság erejével, ha nem tömsz tele minden apró rést ajándékokkal.

Négy-öt alkalom után már unalmassá válhat a dolog, márpedig nem ez a cél.

Ágyba reggeli hétvégén

2/5 Ágyba reggeli hétvégén

Nem kell megvárni a karácsonyt ahhoz, hogy végre kényelmesen lustálkodhassunk néhány percet, vagy akár fél-egy órát.

Erre a legtöbb családnak hétvégente is alkalma nyílik, de legalábbis pár romantikus pillanatot mindenki bele tud csempészni a magánéletébe.

Ha végre van egy kis szabadidőd, vidd ágyba a reggelit és élvezzétek a közös falatozás minden egyes percét.

Persze, az a legjobb, ha akár egy egész napot, hétvégét rá tudtok szánni az ilyesfajta romantikázásra, de már az is csodás lehet, ha a gondosan megkomponált, ízletes reggelire az ágyban keríthettek sort.

Ha már közel vannak az ünnepek, gyűjts inspirációkat az interneten, és készíts karácsonyi menüt: süss csillag alakú mini palacsintát, vágd fenyőformájúra a meleg szendvicset, vagy csupán készítsd el a kedvenc reggelijét.

Meglepetés délutáni finomság

3/5 Meglepetés délutáni finomság

Nincs mentség az ízletes kedvesség alól, ha reggel nem marad időtök ilyesmire, akkor délután, vagy estefele egész biztosan van pár percetek egymásra.

A férfiakhoz még mindig a gyomrukon keresztül vezet út, könnyű őket lenyűgözni egy ízletes finomsággal.

Ha időd engedi, süss már karácsony előtt valamilyen tipikus ünnepi édességet, amikor valóban szezonja lesz, úgyis teljesen eltelünk az ízekkel.

(Ez egyúttal kiváló alkalom arra, hogy az új recepteket kipróbáld, hiszen azokkal nem szerencsés éppen karácsony délutánján kísérletezgetni.)

A finom aprósütemény mellől nem hiányozhat az ízletes, meleg ital, ami a teától kezdve a kávén keresztül a forró csokiig, forralt borig bármi lehet.

Ne feledkezz meg az ünnepi tálalásról, ízesítésről: használj fahéjrudakat, csillagánizst, tejszínhabot, karamellöntetet.

Adventi naptár nagyoknak

4/5 Adventi naptár nagyoknak

Felnőtt korban egészen más jelentőséget tulajdoníthatunk az adventi naptárnak, amivel akár a kedvesünket is meglephetjük.

Csak rajtatok, a kapcsolatotokon múlik, merre viszitek el a minden napos ablakocska nyitogatást.

Megcélozhattok egy irányvonalat, de akár vegyíthetitek is a meglepetéseket, bevethettek kisebb-nagyobb ajándékokat, vagy kizárólag saját kezű meglepetésekre, kívánságkártyákra is építhettek. 

Jó ötlet például tárgybeli ajándékok helyett tevékenységeket jelölni, pl. társasjátékozhattok, elmehettek színházba, romantikus vacsorára, megbonthattok egy üveg félretett bort, vagy éppen vehettek egy kellemes habfürdőt közösen.

Ezek egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben kerülnek pénzbe, mégis tökéletesen felkészítenek benneteket az ünnepekre.

Szervezz ünnepi programokat

5/5 Szervezz ünnepi programokat

Tökéletes módja a hangolódásnak az ajándékozáson felül az is, ha ünnepi programokat szervezel.

Amennyiben nincs kedved az említett adventi naptárral bíbelődni, szánj időt néhány közös kikapcsolódás megszervezésére.

A legtipikusabb karácsonyi program a vásárlátogatás, ami igazán kiváló lehetőség az ünnep idő előtti átérzésére.

Ezen felül, ha az időjárás engedi, elmehettek síelni, szánkózni, vagy csupán sétálni egyet a hóesésben.

Küldhettek közösen képeslapokat családtagjaitoknak, rokonaitoknak, de ha vevő rá a kedvesed, együtt összeállíthatjátok a karácsonyi menüt, esetleg kísérletezhettek is az idén begyűjtött tippek felhasználásával.

Dekorálhatjátok együtt a lakást, közösen vásárolhattok új díszeket, vagy teljesen egyedi, csak rátok jellemző hagyományokat teremthettek.