Szívet melengető kedvességek karácsony tájékán

Szabó Erzsébet
Írta: ,

December közeledtével sokan próbálnak ráhangolódni az ünnepekre, ám ez nem könnyű, hiszen ahhoz, hogy a pihenés tökéletes legyen, általában komoly erőfeszítéseket kell tennünk. Listákat írunk, előre dolgozunk, rohanunk bevásárolni… A fáradtságok ellenére érdemes néhány szívet melengető kedvességre mindenkinek időt szakítania.

Apró meglepetések a zsebekben

A kicsik és a nagyon egyaránt imádják az apró meglepetéseket, egész biztos, hogy a kedvesed is odáig lesz tőle, ha időről-időre talál néhány apróságot eldugva a zsebében.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, egy szaloncukor, kis szelet csoki, vagy éppen egy gondosan meghajtogatott szerelmes üzenet is bőven elég ahhoz, hogy a szeretet elöntse a szívét.

Dugd el a miniatűr meglepetéseket ott, ahol váratlanul rájuk bukkanhat, pl. tedd a kabátja zsebébe, a kocsi kesztyűtartójába, vagy a törölközője alá, a lényeg, hogy teljesen meglepetésszerűen találjon rá az apróságokra.

Persze, ne ess túlzásba, a kevesebb ebben az esetben is több, csak akkor élhetsz az újdonság erejével, ha nem tömsz tele minden apró rést ajándékokkal.

Négy-öt alkalom után már unalmassá válhat a dolog, márpedig nem ez a cél.

Ágyba reggeli hétvégén

Nem kell megvárni a karácsonyt ahhoz, hogy végre kényelmesen lustálkodhassunk néhány percet, vagy akár fél-egy órát.

Erre a legtöbb családnak hétvégente is alkalma nyílik, de legalábbis pár romantikus pillanatot mindenki bele tud csempészni a magánéletébe.

Ha végre van egy kis szabadidőd, vidd ágyba a reggelit és élvezzétek a közös falatozás minden egyes percét.

Persze, az a legjobb, ha akár egy egész napot, hétvégét rá tudtok szánni az ilyesfajta romantikázásra, de már az is csodás lehet, ha a gondosan megkomponált, ízletes reggelire az ágyban keríthettek sort.

Ha már közel vannak az ünnepek, gyűjts inspirációkat az interneten, és készíts karácsonyi menüt: süss csillag alakú mini palacsintát, vágd fenyőformájúra a meleg szendvicset, vagy csupán készítsd el a kedvenc reggelijét.