Feldobnád a faragott tököt? 5 szokatlan, de jópofa ötlet Halloweenre

Szőke Angéla
Írta: ,
Feldobnád a faragott tököt? 5 szokatlan, de jópofa ötlet Halloweenre

Ha október, akkor Halloween és ha Halloween, akkor tökfaragás! Ha sikerült kiválasztanunk egy szép nagy tököt, akkor alig várjuk, hogy belevágjuk végre az arcába a mosolyt, azonban mi lenne, ha idén egy kicsit feldobnád a tökfilkót? Egyesek szinte művészi szintre fejlesztik tökfaragó-tudományokat és bonyolult arcokat, mintákat vágnak a narancs glóbuszok „arcába”, de nem mindenkinek van kedve, kézügyessége vagy ideje az effajta művészkedéshez.

Ha nem vagy ügyes a faragásban, vagy túl körülményesnek találod, ne aggódj, van rá megoldás! Esetleg unod, hogy minden évben ugyanolyan vigyori a töklámpásod és valami új dizájnnal lepnéd meg a családot? Arra is van számtalan javaslatunk.

Íme öt szokatlan, de jópofa tökfaragó ötlet Halloweenre.

1. Fesd feketére

Ha nem szeretnéd összekoszolni magad a trutymós faragással, vegyél egy fekete festék sprayt-t és fújd le az egész tököt feketére, amit aztán kedvedre dekorálhatsz. Ha több, különböző méretű tököt fújsz le, még hatásosabb lesz az összkép.Képek forrása: 1 / 2 / 3

A baljósan feketéllő gömböket aztán kiegészítheted aranyra fújt kisebb darabokkal, illetve díszítheted szegecsekkel, feliratokkal, műanyag pókokkal, amiket csak fel kell rá ragasztanod. Ehhez használhatsz ragasztópisztolyt, vagy kétoldalú ragasztót. Így a konyhád és te magad is tiszta maradsz, a töklámpásod mégis elegáns és ütős lesz!

2. Ültesd be virággal

Ha a lelked nem fogékony az ijesztő dolgokra, viszont szereted a virágokat, még nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a tökfaragás okozta klassz élményről. Vájd ki a tököt és készíts belőle egy csodaszép virágtartót!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Vegyél vizes oázist – másnéven tűzőhabot - áztasd vízbe és nedvesen helyezd az üregbe, majd tűzz bele virágokat. Ha nincs affinitásod a virágkötészethez, cserepes növényt is helyeztetsz a tökbe. Így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a virágok szépítik otthonodat, a tök pedig elhozza a Halloweent.

3. Csontváz kezek

A holtak kikelnek sírjukból Halloween éjszakáján és ezt mi mással idézhetnénk meg stílusosabban, mint a tökre applikált, kreatív csontváz kezekkel?

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Először rajzold fel a csontokat és utána kezdd el kivágni egy éles késsel, vagy sniccerrel. Ha attól tartasz, hogy elvágod a kezed, semmi gond, akkor is hatásos a dizájn, ha csak ráfested a felfelé nyúló kezeket a tökre. Ha pedig még egyszerűbb megoldást keresel és van otthon elfekvőben egy csontváz – vagy ne, vagy rest leugrani egy hpbbi boltba - csak tapaszd a töklámásodra a vérfagyasztó végtagokat.

4. Csillámos tök

Ha meg szeretnéd ünnepelni Mindenszentek napját, viszont mindened a GLAM, neked találták ki a glitterrel díszített töklámpást. Ki mondta, hogy egy töknek nem jár a csillogás?

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Maszkoló szalaggal ragaszd le a tököt a kívánt mintában, fújd le ragasztó spray-vel és szórd rá a tündöklést, vagy egyszerűen csak forgasd bele a kiszórt csillámba. Glitter spray is kapható a hobbi boltokban, azokkal akár betűket, szavakat és bonyolultabb mintákat is a töklámpásra varázsolhatsz.

5. Öltöztesd fel

A kellékekkel való dekorálás az egyik legegyszerűbb, mégis legmókásabb módja a töklámpás egyedivé tételének. Tegyél rá napszemüveget, kalapot, szemkötőt vagy álarcot, minden tökfej hálás alany, hiszen minden jól áll nekik!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A faragott darabokat is kiegészítheted jópofa dekor elemekkel, illetve az egész tök is szépen felöltözik, ha aggatsz rá például egy vicces kis bajuszt. Szúrj bele ágakat agancsként, vagy gombokat szem gyanánt, a kreativitásnak csak a fantáziád szab határt.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!