Idén nem tudsz a családoddal karácsonyozni? Négy dolog, amit nem szabad elfelejtened

Szirák Viki
Írta: ,

A karácsony a szeretet ünnepe, ezt pedig mindenki otthon, a családjával szeretné tölteni. Azonban mi van akkor, ha te munka vagy bármi egyéb miatt idén nem tudsz hazautazni hozzájuk? Ebben az esetben biztosan te is elkeseredsz; ezért is kell tudnod az alábbi négy dolgot, amitől egy kicsit jobban fogod érezni magad.

Karácsonykor nagyon sokan érzik magukat magányosnak. A rádióban szólnak az ünnepi dalok, a szerelmespárok kézenfogva sétálnak a plázákban ajándékok után kutatva – úgy tűnhet, mindenkinek van valakije, és mindenkit megszállt a karácsonyi hangulat. Miközben itt vagy te, akinek semmi kedve az egészhez, és a nap végén egyedül mész haza egy tábla csokival a szatyrodban. A legrosszabb pedig az, hogy már előre tudod: szenteste is ugyanez lesz a programod. Azonban ne feledd el, hogy a döntés a te kezedben van!

A családod nem csak a vérszerinti rokonaidból áll, hanem a jószándékú, megbízható barátaidból is. Néha ezek az emberek még közelebb állhatnak hozzád, mint a családtagjaid, hiszen számtalan közös élményen vagytok túl együtt.

Épp ezért, ha idén az ünnepek alatt van olyan ismerősöd, aki ugyancsak egyedül lesz, fogjatok össze, és karácsonyozzatok együtt! A szenteste így is lehet különleges.

Meglehet, hogy több órányi utazás választ el téged a szeretteidtől, de egy valamit sose felejts el: hogy a fizikai távolság nem határozza meg azt, érzelmileg mennyire álltok egymáshoz közel.

Attól, hogy nem vagy ott, még lélekben igenis velük vagy, és ezt éreztetheted is velük.

Szerencsére a modern világban már Skype-on keresztül kísérheted végig, mit csinálnak a többiek, telefonálhattok, de akár folyamatosan csetelhettek is egymással, így nem érzed azt, hogy kimaradsz valamiből.

A lényeg, hogy mutasd ki feléjük a szereteted, és semmiképp se gondold azt, hogy csak zavarod őket.

Biztos, hogy ők is örülnek a jelenlétednek, még ha fizikailag nem is vagy ott velük az idei karácsonyon.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv