Minimál szilveszter otthon: jól bevált, olcsó, de látványos ötletek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akár betegség miatt, akár azért, mert kisgyermek van a családban, vagy, mert egyszerűen így döntöttetek, előfordulhat, hogy idén otthon maradtok szilveszterkor. Bármi is álljon a háttérben, az otthon töltött este miatt egyáltalán nem kell lemondanotok a hangulatról. Mutatjuk, hogy érheted el a maximális hangulatot, minimális energia-befektetéssel!

Rágcsálnivalók egyszerűen Kép forrása: gimmesomeoven.com

A karácsonyi dorbézolások után a többségnek már bőven elege van mindenféle kajából, ezért egyáltalán nem érdemes túlzásokba esned.

Akár a megmaradt finomságokat is felturbózhatod (pl. egy szép tálcára kirakhatod a süteményeket, ha újraszórod őket porcukorral, teszel melléjük aszalt gyümölcsöket, máris másként festenek), de persze a boltban is megveheted őket készen.

Az év utolsó napján nem is annyira az édességek, mint a sós rágcsák mennek, ezért vegyél ropit, popcornt, sós mogyorót, chipset és töltsd őket egy méretes tálba.

Ha van időd, gyorsan leveles tésztából készíthetsz sajtos stanglikat, vagy szaggathatsz malackákat, lóheréket, így máris igazán alkalmi lesz a hangulat.

Italkínálat minimálban Kép forrása: culinaryginger.com

Ha csak kettesben töltitek az estét, nem érdemes nagy felhajtás csinálnotok ital-ügyben, egyszerűen beszéljétek meg, mit kívántok. Persze egy-egy meglepetés pezsgős koktéllal még így is készülhetsz!

Amennyiben vendégeket vártok, némileg bonyolultabb a helyzet, de néhány apró trükkel ellenállhatatlanná teheted a hagyományos kínálatot.

Főzz egy adag almalevet fahéjjal, szegfűszeggel, majd ízesítsd mézzel – önmagában is isteni, de aki szeretne alkoholt fogyasztani, az tehet bele rumot. Nagy bögréket vegyél elő, a kanálhelyettesítő pedig egy-egy rúd fahéj legyen.

Készíthetsz bólét is, használj hozzá bort, sok-sok gyümölcsöt, kevés gyümölcslevet és pezsgőt adj hozzá a legvégén, így izgalmasabb lesz az eredmény.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv