Milyen hagyományokat érdemes átmenteni a karácsonyból a hétköznapokba?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A karácsony a többség számára üdítő élmény, ebből kifolyólag sokan túlságosan is kiüresedettnek érzik magukat, amikor véget érnek az ünnepek. Természetesen lehet ez ellen tenni, a legcsodásabb eseményeket, hagyományokat érdemes átmenteni a megszokott hétköznapokba.

Legyen gyakoribb a rokonlátogatás!

Ezt a tanácsot mindenképpen érdemes megfogadnia azoknak, akik aránylag békében élnek a rokonsággal.

Sajnos nagyon sok családban már letűnt hagyomány, hogy a közeli rokonok, unokatesók együtt töltsék az időt, pedig nem is érezhetnénk otthonosabban magunkat, mint szeretteink körében.

Mindenkinek akadnak olyan rokonai, akiket évente csak egyszer lát, pedig egyébként kiegyensúlyozott viszonyban élnek. Jellemző módon a távolság okozza az akadályt, de ha akartok, akkor tudtok időt és energiát áldozni egymásra.

Érdemes legalább kettőre-háromra emelni az éves látogatások számát, egyszer te fogadd őket, egyszer pedig érkezz te vendégségbe.

Ha semmiképpen sem kivitelezhető a találkozás, akkor tartsátok interneten a kapcsolatot, ne hagyjátok elveszni az értékes rokoni szálakat.

Üljetek össze gyakrabban a barátokkal!

Karácsony tájékán nem csupán a családtagjainkra, rokonaikra tudunk több időt szánni, gyakran találkozunk a barátainkkal is, akikkel talán még önfeledtebben mulathatjuk az órákat.

Tény, hogy a karácsonyi összejöveteleknek van egy különleges, pótolhatatlan hangulata, de legalább ennyire kivételes lehet a többi alkalom is.

Akár körforgásszerűen, kéthetente, havonta (vagy, ahogy nektek kényelmes), megbeszélhettek egy időpontot, amikor a társaság egyik tagja fogadja a csapatot, így senkire sem hárul túl gyakran és nagy anyagi megterhelés. 

A közösen eltöltött időben biztosan jókat beszélgettek majd, de feldobhatjátok a hangulatot társasjátékokkal, kártyapartival, éppúgy, ahogy karácsonykor tennétek.