Miért felejtik el a férfiak a Valentin-napot?

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Miért felejtik el a férfiak a Valentin-napot?

Ennek öt egyszerű oka van, és egyik sem az, hogy nem törődik veled.

De mióta is ünnepeljük a szerelemesek napját? A magyar népi hagyományok már a középkorra visszavezethetők. Úgy tartották, ha Bálint-napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés. Azt is tartották, hogy Bálint-napon választanak párt a verebek, vagy hogy ekkor jönnek vissza a vándorló vadgalambok.

A Bálint nap (angolul Valentin) a küszöbön van és sajnos jó esély van arra, hogy a párod el fogja felejteni a szerelmesek napját. Neked tisztában kell lenned ezzel a ténnyel, sőt ha már volt példa korábban is, hogy elfelejtett különböző eseményeket, akkor ez még valószínűbb. Mielőtt dühös lennél rá, meg kell értened, hogy a Valentin napot nagyon sokan felejtik el, nagyrészt azért, mert egy újkeletű ünnepnap, amely mostani formájában alig pár évtizede létezik nálunk, angolszász hagyományokon alapszik.

De miért ilyen feledékenyek a férfiak? Lássuk azt az öt okot, amiért elfelejtik a Valentin-napot.

1. A barátaik is elfelejtik

A nők napokkal/hetekkel előtte is beszélnek a szerelmesek napjáról. Megbeszélik terveiket barátnőikkel, és szívesen találgatnak, milyen ajándékot kapnak majd. A férfi szerencsés ha egy barátja véletlenül felveti a témát, de legtöbbször senkinek sem jut eszébe. Ez azért van így, mert számukra semmilyen romantika-téma nem téma.

2. Kifáradnak a hóditásban

Az első hetekben minden férfi szívvel-lélekkel gondolja ki a randik dátumát és helyszínét, tele vannnak romantikus meglepetésekkel. A hódítani vágyás hajtja őket, a verseny, hogy érezzék erejüket a nő felett. De egy idő után mindez megszűnik, a férfi biztonságban érzi kapcsolatát, következik az elkényelmesedés periódusa, amikor messze eszükbe sem jut meglepni a nőt. Valljuk be, a hódítás kimerítő tud lenni, ezért értsük meg, ha nem mindig jut eszükbe a Valentin nap.

3. Csak provokálás alatt mutatnak ki érzelmeket

A férfiak genetikailag nem képesek érzelmek kinyilvánítására, csak ha provokálva vannak. Az általános férfi-kép is hibás, hisz mindig erősnek és "férfiasnak" akarnak mutatkozni. Igaz, a nőknek pontosan egy ilyen erős támaszra van szükségük, nem hiányzik nekik egy síró, nyöszörgő, hisztis férfi.

Tehát, amikor elfelejti a Bálint napot, gondolj arra, hogy férfiasságához méltón viselkedett. A szentimentális ünnepek őt nem hatják meg annyira, mint téged. A genetikai ösztönök azt súgják nekik, hogy ez az egész nem fontos, minek ez a nagy izgatottság. Az eszük viszont tudja, hogy egy csokor rózsával kell meglepniük kedvesüket.

4. A férfiak memóriája 1 perces

Próbáld ki, és kérdezd meg szülei születési dátumát, esetleg kérdezd meg előtte való nap milyen ruha volt rajta? Nem biztos, hogy egyből és helyesen tud válaszolni. Ezért van az, hogy egyszerre egy dolognál többet nem tudnak megjegyezni a férfiak, és azt is csak korlátozott ideig. Tehát ha nem jut eszébe, hogy Valentin-nap van, ne csodálkozz. Örülj ha a születésnapodat nem felejti el!

5. Nincs kilátás szexuális kalandra

Ha valamilyen okból Valentin-napon nem lesz kilátás szerelmeskedésre, elvesztik érdeklődésüket a nap iránt és valahogy el is felejtik. Nincs ösztönzőbb a férfiak számára, mint egy betervezett erotikus kaland. Ha előre tudják, hogy ebben nem lehet részük, megszűnik a motiváció és összemosódik ez a nap is a többivel.

Amennyiben megtörténik a várható rossz, vagyis párod megfeletkezik a Bálint napról, ne vesd a szemére. Majd arra fog hivatkozni, hogy mennyire szeret és számára minden nap ünnep, amikor veled lehet. Jobb érzés tehát hagyni őket maguktól megnyílni és semmit nem kikövetelni - így bíztos lehetsz benne, hogy ha nem is aznap, de az elkövetkezendő hétvégén különleges meglepetésben lesz részed.
 

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató