Újévi fogadalmak helyett: készíts inkább éviránytűt!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Újévi fogadalmak helyett: készíts inkább éviránytűt!

Nagyon sokan tesznek év végén, szilveszterkor újévi fogadalmakat: a jövő évben abbahagyom a dohányzást, elkezdek rendszeresen mozogni, most már tényleg keresek egy új, az eddiginél sokkal jobb munkahelyet, megpróbálok több időt tölteni a szeretteimmel, és hasonlók. A fogadalmakkal, egészen pontosan a fogadalmak betartásával kapcsolatban készült már több kutatás is, amelyekből kiderült, hogy az emberek közel 80%-a nem képes betartani az újévi fogadalmait, és sokaknál ez később lelkiismeret furdalást is okoz. Ha szeretnél valamennyit változtatni a jelenlegi életstílusodon az idei évben, akkor fogadalmak helyett mutatunk egy jobb módszert, amely segít elérni a céljaidat.

Éviránytű program Kép forrása: instagram.com

2012-ben indult el a Yearcompass, azaz Éviránytű mozgalom, amely 2013-ban már kiadta az első évrendező füzetét, hogy könnyebben tudjunk pontot tenni az előző évünk végére, és segítségével megtervezhessük a következőt is.

Az Éviránytű egy nemzetközi mozgalom, amelyhez már rengeteg ember csatlakozott világszerte.

Az online letölthető füzetük teljesen ingyenes, és csupán egy kis egyedül, vagy a közeli barátokkal töltött időre van szükséged a kitöltéséhez, hogy könnyebben betartható célokat tűzhess ki magad elé, mintha fogadalmakat tennél az év végén.

Hogyan kell használnod? Kép forrása: instagram.com

Tulajdonképpen még időhöz sincs kötve, mikor kell kitöltened a füzetet: ha csak január második hetében jut rá időd az év vége helyett, azzal sincs probléma. Az Éviránytűben egyszerűen, egy szóval vagy mondattal megválaszolható kérdések szerepelnek, illetve egy-két olyan feladat, ahol akár rajzolhatsz is.

A füzet első része abban segít, hogy az előző évben tett fogadalmaidat, kitűzött céljaidat megvizsgáld, és megnézd, mennyit sikerült közülük betartanod. A füzet második része már a jövőre koncentrál, itt ugyanis hónapokra lebontva meg tudod tervezni, mit kell tenned ahhoz, hogy elérd az álmaidat, amelyeket az évre kitűztél.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!