Kellékek a tökéletes szilveszteri bulihoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az otthon, vagy mások házában eltöltött szilveszteri dínomdánom nem csak kamaszkorunkban lehet felejthetetlenül izgalmas és különleges, felnőttként is könnyen hangulatos házibulit rendezhetsz. Mutatjuk, milyen kellékek szükségesek ehhez!

Gondoskodj a falatkákról!

A szilveszter estére éppúgy jellemzőek bizonyos fogások, ahogy a karácsonyra.

Természetesen az év buliján már jóval kötetlenebbek a falatkák, és többségükhöz nem is szükséges különösebb konyhai tudás.

Azonban mindenképpen gondoskodnod kell róla, hogy bőséges választék álljon a vendégeid számára, és lehetőleg legyen vésztartalékod is arra az esetre, ha túlságosan nagyétkűek lennének. 

Ünnepi menü esetén jöhet a malacsült lencsesalátával, de a hidegtál is tökéletes választás.

A miniatűr, fogpiszkálóra tűzött falatkák éppúgy nem hiányozhatnak a kínálatból, mint az ízesített virslik mustárral, vagy éppen tormával.

A változatosság kedvéért kerüljön az asztalra kész rágcsálnivaló is (pl. chips, ropi), így legalább a nassolnivalók elkészítésére nem kell túl sok időt szánnod.

Az italok sem hiányozhatnak

Felnőttként már jó eséllyel nem elsődleges cél, hogy mindenki a sárga földig igya magát, főleg nem akkor, ha te rendezed a bulit.

Ennek ellenére az alkohol kihagyhatatlan eleme a szilveszternek, mértékkel fogyasztva rengeteget tud dobni a buli hangulatán.

A pezsgő az éjféli koccintáshoz alapvető, szerencsés, ha a poharakat már jó előre odakészíted, az italt behűtöd.

Ezen felül foglalkoznod kell más alkoholos italokkal is, ezekről egyeztess a vendégeiddel (megállapodhattok, hogy a különlegesebb igényekről mindenki maga gondoskodik).

Továbbá számíts arra, hogy nem feltétlenül akar az összes látogató alkoholt fogyasztani, legyen otthon némi szénsavas üdítő, gyümölcslé, ásványvíz.

Ha kreatívabb vagy, nyugodtan készíts bólét, vagy más, gyümölcsös koktélt (akár alkoholmenteset is).