Karácsonyi tervező, ha spórolnod kell

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sajnos nem mindenkinek van arra egy komplett fizetése, hogy karácsonykor gond nélkül dőzsölhessen. Egyeseknek komoly gondot okoz még az ünnepi menü megtervezése is, nemhogy az ajándékok beszerzése. De milyen praktikákkal spórolhatsz az ünnepekkor?

Készítsetek saját kezűleg ajándékokat!

A legalapvetőbb spórolási praktika, amivel célszerű élnetek karácsonykor, az a saját kezű ajándékok készítése.

Ha teljesen nem is adjátok át magatokat ennek a kreatív hobbinak, részben akkor választhatjátok ezt a praktikát.

Sőt, kiköthetitek, hogy az alapanyagok megvásárlásának felső határa mekkora összeg, így nem fordulhat elő az sem, hogy a saját kezűleg készített meglepetések között nagy különbség lesz. 

Tedd félre az előítéleteidet, mert otthon jóval egyedibb és személyre szólóbb meglepetést készíthetsz, akkor is, ha olyan apróságról van szó, mint néhány szépségápolási termék, vagy bármilyen bonbon, édesség.

A gondosan megkomponált és becsomagolt meglepetés sokkal szebb ajándék, mint egy, a polcról leemelt változat.

Ingyenes díszek

Bár kétségtelen, hogy komoly ezreseket el lehet költeni dekorálásra, minimális áron, vagy akár ingyen is megúszhatod ezt a procedúrát.

A természetben begyűjtött örökzöldek, bogyós termések, tobozok segítségével tökéletes natúr koszorút, ajtódíszt állíthatsz össze.

Ha kellő kézügyességed van, még koszorúalapot sem kell venned, ágakból te magad is elkészítheted.

Nagyszerű dekorációkat varázsolhatsz a lakásba papírból, de a legtöbb, házilag előállítható gyurma is nagyon olcsó. Maradék gyertyákból önthetsz újat, a régi, elhasznált karácsonyfadíszeket pedig kidobás helyett felújíthatod, így ismét pompázhatnak.

A tönkrement, hibás ruhák textilanyagát is felhasználhatod, lehetnek belőlük karácsonyi illatzsákok, fellógatható, kitömött figurák, vagy dróttal merevített masnik.