Karácsonyi Murphy törvények, és ahogyan kikerülheted őket (X)

Írta: ,

Csillagszórók ide, díszgömbök oda, nem véletlen, hogy a karácsonyi időszak igazi közlekedési dugót okoz a baleseti sebészeteken. Mert ilyenkor ami elromolhat, az el is romlik, a türelem meg egyre csak fogy. Szerencsére van néhány tippünk, amivel megkímélheted magad a karácsonyi elmebajtól. Következzenek Murphy karácsonyi törvényei, és a megoldásuk!

1.

Hosszas küzdelem, és az ünnephez semmiképpen sem méltó szavak kíséretében sikerül beleszuszakolnod a fenyőt a talpba, hogy aztán két nappal később az összes tüskéjét ledobva, kókadozva álljon a szoba közepén. Pedig hol van még a szenteste!

Megoldás:

Szerezz be egy klassz műfenyőt! Hosszú évekig szolgál, így összességében még olcsóbb is lesz, és nem kell minden évben kivágatnod egy élő fát!

2.

Bombabiztos receptet találsz a neten, amivel mindenkit le akarsz nyűgözni karácsonykor. Kár, hogy szemmel láthatóan sem a cikk szerzője, sem senki korábban nem próbálta elkészíteni az ételt, mert akkor kiderült volna, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Megoldás:

Ne most kísérletezz, és ne is zárd ki magad a karácsonyi programokból a főzés miatt! Rendelj egy bevált fogást a jól ismert NetPincérről, hogy senki ne csalódjon!

3.

Karácsony reggelén nem csengőszóra, fenyőillatra és gyermekmosolyra ébredsz, hanem arra, hogy mindenféle előzetes bejelentés nélkül megfájdult a fogad. Vagy valamelyik gyerek lázasodik be az ünnepi vacsora közepén. De pont akkor. Bizonyos eltérések a szereplőkben és problémákban lehetnek, de tuti, hogy valaki meg fog betegedni.

Megoldás:

Érdemes előre feljegyezni, és kézközelben tartani az ügyeletek elérhetőségét, hogy ne vészhelyzetben kelljen kapkodni. Továbbá nem árt, ha benézel a gyógyszeres szekrénybe még az ünnepek előtt, és gondoskodsz róla, hogy legyen otthon az alap gyógyszerekből (lázcsillapító, fejfájás-csillapító, görcsoldó, stb.)

4.

Betoppan a soha nem látott rokon, és van képe még valami ajándékot is magával hozni, csak hogy a lehető legkellemetlenebbül érezd magadat. Ráadásul az összes zselés szaloncukrot képes felfalni.

Megoldás:

Tarts otthon valamilyen biankó ajándékot, például egy doboz bonbont, vagy üveg bort, amit bárkinek átadhatsz, ha úgy hozza a szükség. És dugj el magadnak a szaloncukorból!

5.

Hiába bogoztad órákon keresztül, végül kiderül, hogy az izzósor nem működik, pedig erre alapoztad a dekorációt – tekintve, hogy a törhető díszekből csak négy darab került elő éppen a dobozból, azokkal meg elég szegényesen néz ki a karácsonyfa.

Megoldás:

Kimaradt csomagolópapír, olló, ragasztó! Vágjatok papírcsíkokat, ragasszátok őket egymásba fűzött karikába, és máris kész a tökéletes dekoráció, amit ráadásul a gyerekek is imádni fognak, főleg, ha ők készíthetik.

6.

Kapsz valamit, aminek nem feltétlenül örülsz. Jó, lehet, hogy ez még nem akkora baj, hiszen nem a világ vége, hogy a nagynénéd szerint rénszarvasos pulóvert akarsz hordani (pedig te a mókusosra vágysz!), de lehet, hogy valamelyik ajándék egyenesen sértő vagy ízléstelen lesz.

Megoldás:

Gondolj arra, hogy ezt is szeretettel adták – remélhetőleg. Gyakorold a tükör előtt azt a mosolyt, hogy igazinak tűnjön!

7.

A nagyi karácsonyi éneket akar, de sajnos egyedül Manci néninek van vállalható hangja a családban, őt pedig éppen torokgyulladás kínozza (lásd hármas pont). A jobbik eset a kínos csend, a rosszabb, ha valaki megpróbálja.

Megoldás:

Készíts előre karácsonyi lemezt, vagy legalább keress egy megfelelő YouTube-csatornát. Ha a szerkesztett zenére énekeltek, az azért mégis elviselhetőbb lesz mindenki számára.

8.  

Valami kigyullad, kiborul, kifolyik, valaki nem azt kapja, amit várt, vagy valami más miatt áll be a hidegháború, a családtagok közötti demarkációs vonalon csak a kijelölt követek haladhatnak át. A feszültség szentestére a tetőfokára hág, és hamarabb olvad ki a fagyasztott hal, minthogy felolvadna a hangulat.

Megoldás:

Vegyen mindenki egy nagy levegőt, és ne feledjétek el, hogy a karácsony nem a díszektől, de még csak nem is az ajándékoktól lesz tökéletes, hanem attól, hogy együtt lehettek. Örüljetek egymásnak, és ne törődjetek semmi mással!

Boldog karácsonyt!