5 dolog, amit érdemes tudnod a karácsonyi LED fényfüzérekről

Szirák Viki
Írta: ,

Néhány éve még a LED-es karácsonyi fényfüzérekről nem is igazán hallottunk, de most már egyre inkább leváltja ez a korábbi égősorokat a boltok polcain. Ha az otthonodban még te is a régi fajtát használod, érdemes elolvasnod az alábbi infókat a LED-füzérekről, ugyanis nem kizárt, hogy ennek hatására te is felfrissíted a dekorációt!

Meglehet, hogy eddig azért nem cserélted le a régi égősort, mert drágának találtad a LED-es változatokat.

Tény, hogy a vásárlás során ezek többe kerülnek, azonban összességében mégis akkor jársz a legjobban anyagilag, ha beruházol rájuk.

Hosszabb élettartammal rendelkeznek, és lényegesen kevesebbet fogyasztanak, így a karácsonyi szezonban több ezer forintot is megspórolhatsz azáltal, hogy ezekkel díszíted fel a lakást: egy hagyományoshoz képest a LED füzér akár ötször kevesebbet fogyaszthat.

Ugyanez pedig a villanykörtére is vonatkozik!

Míg a régi égősorodnál azt tapasztalhatod, hogy hamar felmelegszenek az izzók, és bizony meg is égetik az ujjadat (sőt, emiatt a fán hagyva sokkal balesetveszélyesebbek is), addig egy LED fényfüzérnél emiatt egyáltalán nem kell aggódnod.

Ha a családodban vannak kisebb korú gyermekek, akik érdeklődve fogják meg a világító díszítést, egyértelműen ezt érdemesebb választani, hiszen így biztosan nem fogják megégetni magukat játék közben.

Ha előszeretettel hagyod bekapcsolva az égősort a karácsonyfán, majd mész át egy másik szobába hosszabb időre, a LED-es változatot érdemes választani.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!