Karácsony előtt sok a veszekedés! 5 párkapcsolati konfliktus, ami ilyenkor jelentkezni szokott

Szirák Viki
Írta: ,
Karácsony előtt sok a veszekedés! 5 párkapcsolati konfliktus, ami ilyenkor jelentkezni szokott

Kép forrása: pexels.com

Jönnek az ünnepek, ami nem csak ajándékbontogatással és karácsonyi dalok éneklésével telik el. Hiába a szeretet ünnepe, a viták ilyenkor sem maradnak el, és még a legboldogabb párkapcsolatban is sor kerül az alábbi konfliktusokra. Épp ezért, nem árt felkészültnek lenned!

Én családom, te családod Kép forrása: pexels.com

Az egyik legnagyobb konfliktus leginkább akkörül forog, hogy mégis hol töltsétek a karácsonyt.

Elvégre érthető, hogy te is hazautaznál a szüleidhez, testvéreidhez, hogy velük töltsd a szentestét, ugyanakkor viszont a párodnak is van családja, akikkel szívesen lenne 24-én. Úgyhogy adott a nagy kérdés: mégis hol legyetek karácsonykor?

Mindketten mást akartok, de egyikőtök sem szívesen engedne, ráadásul annyi biztos, hogy szeretnének együtt is lenni azon a napon. Ez nagyon sok párosnál okoz komoly fejtörést, és nem egyszerű megfelelő megoldást találni rá.

Még ha úgy is határoztok, hogy egyik évben itt, a másikban pedig ott lesztek, ugyanúgy jelentkezhet vita a honvágy miatt. A szakértők azt javasolják, hogy állítsatok fel egy beosztást.

Például egyezzetek meg abban, hogy a karácsonyt a te szüleiddel töltitek, de cserébe a szilvesztert a párodéval, és évente cserélgessétek a felosztást.

 

A fránya anyagiak Kép forrása: pexels.com

Az már kiderült, hogy a pénz ott van a hétköznapok leggyakoribb vitaforrásai között, úgyhogy kár lett volna azt gondolni, hogy ez karácsonykor kimarad.

Az ünnepi szezonban is sokszor vitatkoznak a felek a költekezés miatt, ami nem csoda, tekintve, mennyi mindent kell megvennetek! Ételek, ajándékok, karácsonyfa, dekoráció... és ha az egyik partner nagyobb hévvel költ, mint a másik, az sokszor kiveri a biztosítékot otthon.

Ezért javasolják a párkapcsolati szakértők, hogy még az ünnepi szezon előtt állítsatok fel egy tervet, és beszéljétek meg, mekkora a keret. Mennyit szántok ajándékokra, mennyit az ételekre, és egyáltalán szükség van-e még egy sokadik égősorra, ha a dobozban amúgy is porosodik néhány.

Így máris kisebb az esélye annak, hogy a pénz miatt vitatkozzatok, amikor épp a szeretet ünnepe zajlik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!