Jóság, emberség minden napra! Adventi naptár, másként

Jankovics Anna
Írta: ,
Jóság, emberség minden napra! Adventi naptár, másként

A sörimádók úgy képzelik el az adventi naptárt, hogy minden napra jut egy üveg, a kedvenc sörükből, a gyerekeknél évtizedek óta bevált a ,,minden napra egy csoki” módszer. De mi lenne, ha az advent kapcsán nem csak magunkra, nem csak az idő múlására gondolnánk, hanem valóban hasznos dolgokkal töltenénk meg ennek a pár napnak néhány pillanatát?

Minden napra egy tárcsázás

Mindenkinek a családjában vannak olyan emberek, akik a család perifériájára szorultak, mert csak szegről-végről rokonok, vagy olyan ismerősei, akik már nem szerves részei az életünknek - lassanként elkoptak a mindennapokból.
Sokkal kevesebb magányos, magát elhagyatottnak érző embertársunk lenne, ha minden napra beütemeznénk egy telefonhívást, vagy valamilyen módon felvennénk ezekkel az emberekkel a kapcsolatot.

Minden napra egy jótett

Nem kell megváltani a világot ahhoz, hogy jó emberek legyünk. Ha minden napra beütemezünk egy jócselekedet, ha ily módon időt adunk magunknak arra, hogy jó dolgokat csináljunk, az is elég.
Lehet sütni egy tál pogácsát a munkatársainknak, vagy épp az oviba a gyerekeknek, de például be is vásárolhatunk a szomszéd néninek, ha már úgy is a bolt felé megyünk.

A gyereket is megkérhetjük, hogy soron kívül, seperje végig a lépcsőházat, vagy vigye le a szomszéd szemetét is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba