Inspirációk húsvéti tojásfestéshez

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre inkább közeledik a húsvét, amikor a legtöbben némi színes festék után nyúlunk, hogy vidámabbá, élénkebbé tegyük az ünnep egyik legfontosabb szimbólumát. Szerencsére komolyabb kézügyesség nélkül is csodásan fel tudjuk díszíteni a tojásokat.

Pasztell csodák

Az elmúlt években a pasztell óriási sláger volt a divatban, így aztán szépen lassan az élet minden területén megjelentek ezek a visszafogott, lágy és rendkívül esztétikus színek.

Pasztellt lényegében bármilyen színből varázsolhatunk, jöhet a kék, a zöld, a rózsaszín, de akár a sárga is.

Az elkészítést illetően hihetetlenül egyszerű a dolgunk, mindösszesen rövidebb ideig hagyjuk a festékben a tojásokat.


Még több inspiráció: Újabb 7 imádnivaló tojásfestési technika


Rendszeresen ellenőrizzük őket, és ha elérték a vágyott színt, akkor öntsük le róluk a festéket és hagyjuk megszáradni a tojásokat. 

Természetesen vásárolhatunk eleve pasztellszínű tojásfestéket, továbbá még inkább fokozhatjuk a világos, halvány összhatást, ha eleve fehér tojást (libatojást) szerzünk be a célra. 

Élénk minták

A szolid és visszafogott tojásfestés után itt a technika szöges ellentéte, a nagyon is élénk színek és minták. Lényegében végtelen a tárháza a lehetőségeknek.

Akinek kevésbé van ideje, türelme, tehetsége, az válasszon egészen egyszerű mintákat, csíkokat, különféle pöttyöket, vagy nyomdázzon, próbálja ki a batikolt, viaszos technikát.

Akit pedig jelentős kézügyességgel áldott meg a sors, mindenképpen szánjon időt a különlegesebb motívumok elkészítésére, lehetőleg kifújt tojások segítségével.

Utóbbi esetén a csodásan megmunkált tojásokat évről-évre félretehetjük, a megfelelő tárolás mellett minden szezonban ott tündökölhet az asztalunkon a komoly munkával elkészített remekmű.