Így rendezd el ízlésesen a húsvéti tojásokat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ahány változatos technika áll a rendelkezésünkre a tojásfestés során, legalább annyi praktikát leshetünk el a kész munkák elrendezése alatt. Sajnos utóbbira gyakran nem szánunk annyi figyelmet és időt, pedig a végeredményt ez az utolsó fázis adja meg igazán.

Fészekben felirattal

Talán mondhatjuk, hogy az egyik legtipikusabb húsvéti dísz egy kisméretű fészekre, illetve a gondosan megfestett tojásokra épül. Ezt a hagyományos dekorációt számtalan módon újragondolhatjuk, így szerencsére folyton, akár évről-évre is megújíthatjuk.

A készen kapható fészekformát kibélelhetjük szárított fűvel, de minimális kézügyesség mellett akár magunk is összedolgozhatjuk az alapul szolgáló ágacskákat.

Ezután csak néhány tojást és madártollat kell elhelyeznünk a fészekben, illetve körülötte, lényegében el is készültünk a tökéletes dísszel.


Még több ötlet: Inspirációk húsvéti tojásfestéshez


Természetesen a látványt virágokkal, masnikkal, kisméretű táblácskákkal, vagy további húsvéti szimbólumokkal is fokozhatjuk.

Ennél a dísznél érdemes az összhangra ügyelni, az egymással harmonizáló színekkel egyszerűen nem lehet melléfogni.

Virágkoszorúban

A korábbi dekorációhoz hasonló módon készül ez a húsvéti dísz is, ám mégis merőben eltér az előbb említett változattól. Alapul választhatunk mohakoszorút, amit részben, vagy akár egészben is boríthatunk csodás virágokkal.

A koszorú szabadon hagyott közepébe helyezzük el a tojásokat, és már készen is vagyunk.

Egy másik kivitelezési lehetőség, ha egy kisebb tányérba oázist rögzítünk, majd a virágokat addig szurkáljuk az alapba, mígnem a tényért és az alapot is elfedjük velük. Ezt követően ugyancsak a dísz közepébe helyezzük a színes tojásokat.

Sajnos a látványnak ára van, a legtöbb virág gyorsan lehullatja szirmait, még vizes közegben is, így ez a dekoráció csak azoknak javasolt, akik szeretik gyakran frissíteni az általuk készített díszeket.