Így rendezd el ízlésesen a húsvéti tojásokat

Írta: ,

Ahány változatos technika áll a rendelkezésünkre a tojásfestés során, legalább annyi praktikát leshetünk el a kész munkák elrendezése alatt. Sajnos utóbbira gyakran nem szánunk annyi figyelmet és időt, pedig a végeredményt ez az utolsó fázis adja meg igazán.

Fészekben felirattal

1/6 Fészekben felirattal

Talán mondhatjuk, hogy az egyik legtipikusabb húsvéti dísz egy kisméretű fészekre, illetve a gondosan megfestett tojásokra épül. Ezt a hagyományos dekorációt számtalan módon újragondolhatjuk, így szerencsére folyton, akár évről-évre is megújíthatjuk.

A készen kapható fészekformát kibélelhetjük szárított fűvel, de minimális kézügyesség mellett akár magunk is összedolgozhatjuk az alapul szolgáló ágacskákat.

Ezután csak néhány tojást és madártollat kell elhelyeznünk a fészekben, illetve körülötte, lényegében el is készültünk a tökéletes dísszel.


Még több ötlet: Inspirációk húsvéti tojásfestéshez


Természetesen a látványt virágokkal, masnikkal, kisméretű táblácskákkal, vagy további húsvéti szimbólumokkal is fokozhatjuk.

Ennél a dísznél érdemes az összhangra ügyelni, az egymással harmonizáló színekkel egyszerűen nem lehet melléfogni.

Virágkoszorúban

2/6 Virágkoszorúban

A korábbi dekorációhoz hasonló módon készül ez a húsvéti dísz is, ám mégis merőben eltér az előbb említett változattól. Alapul választhatunk mohakoszorút, amit részben, vagy akár egészben is boríthatunk csodás virágokkal.

A koszorú szabadon hagyott közepébe helyezzük el a tojásokat, és már készen is vagyunk.

Egy másik kivitelezési lehetőség, ha egy kisebb tányérba oázist rögzítünk, majd a virágokat addig szurkáljuk az alapba, mígnem a tényért és az alapot is elfedjük velük. Ezt követően ugyancsak a dísz közepébe helyezzük a színes tojásokat.

Sajnos a látványnak ára van, a legtöbb virág gyorsan lehullatja szirmait, még vizes közegben is, így ez a dekoráció csak azoknak javasolt, akik szeretik gyakran frissíteni az általuk készített díszeket.

Újragondolt süteményestálban

3/6 Újragondolt süteményestálban

A süteményestálak minden esetben és minden szezonban kiváló dekorációs alapot képeznek, ugyanis eleve díszítettek és látványosak. Bár a lapos és kisméretű tálcák is megfelelőek a célra, ha igazán feltűnő húsvéti díszt szeretnénk, válasszunk süteménytartó állványt.

A polcokat egy az egyben megtölthetjük színes tojásokkal, de természetesen zöldellő ágakat, virágokat, csokoládét, vagy akár ténylegesen süteményeket is elhelyezetünk rajta.

Az állványra méreténél fogva mindenki fel fog figyelni, és a sokrétű alkalmazási lehetőségének köszönhetően egyáltalán nem lesz pénzkidobás a beszerzése.

Csupán arra ügyeljünk, hogy lehetőleg egyszerű darabot vásároljunk, így azt mindig maximálisan testre szabhatjuk.

Apró agyagcserepekben

4/6 Apró agyagcserepekben

Jóval egyszerűbb, ám nem kevésé látványos megoldást kínálnak az apró anyagcserepek, amikbe tavasszal nem kizárólag csodás virágok kerülhetnek.

A cserepeket bélelhetjük fűvel, szárított növényekkel, virágokkal, vagy éppen műanyag szálakkal, csak az ízlésünk szabhat határt.

Az aprócska méret miatt a cserépbe helyezett tojások nem fognak elmozdulni, így a kifújt, törékeny változatokat sem kell majd a töréstől félteni.

Nem csak a tojásokat, a cserepeket is kidekorálhatjuk, a változatosság jegyében pedig választhatunk másfajta tartókat, akár egészen vidám színekben.

A reggelinél megszokott lágytojástartók tökéletesek erre a célra, de bármilyen poharat, kisebb vázát, gyertyatartót is újragondolhatunk.

Fellógatva

5/6 Fellógatva

Bár idáig alapvetően az asztalok dekorációit elemeztük, sokan szeretik az egész lakásra kiterjeszteni a húsvét hangulatot. A kopogtatók, fellógatható koszorúk, vagy a girlandhoz hasonló dekorációk szerves elemét képezheti az alábbi megoldás.

A kifújt és megfestett tojásra rögzítsünk egy színben harmonizáló szalagot, így egy facsipesszel már könnyedén fellógathatjuk bárhol a lakásban. A célra kifeszíthetünk egy vastagabb madzagot, amit nem csupán a tojásokkal, hanem kisméretű táblákkal, húsvéti szimbólumokkal is megtölthetünk.

Érdekes lehet a végeredmény, ha nem ugyanolyan hosszúságban lógatjuk a dekorációs elemeket, hanem változatos méretű szalagokkal biztosítjuk a látványos összevisszaságot. 

Madáretetővel tökéletesen

6/6 Madáretetővel tökéletesen

Egy magazinban is kiválóan megállja a helyét az utolsó dekoráció, pedig lényegében semmi bonyolult nincsen benne. Kulcsmomentum, hogy csak három színt használjunk az elkészítésnél, így bármilyen dekorációt könnyedén összehangolhatunk.

A rózsaszín és a zöld tökéletesen tavaszi, üde, a fehér tiszta, világos, egyszerű, de természetesen más árnyalatok is szóba kerülhetnek.

A kompozícióban remekül mutat a madáretető, de akár a télen használt, fehér lámpást is bevethetjük a célra, feltéve, hogy megtöltjük tavaszi jelképekkel. A virágcsokor egy szezonális dekorációból sem hiányozhat, a festett tojásokat pedig ugyancsak érdemes eleve a díszhez igazítani.

Ajánlatos ellesni a váza elrejtésének trükkjét is, bármilyen kosarat, dobozkát, újragondolt kaspót felhasználhatunk a célra.