Így díszítsd fel a karácsonyfát – 6 ihletadó stílus minden otthonba

Zabolai Margit
Írta: ,

Mindegy, hogy mű, vagy igazi, kicsi vagy nagy, luc vagy ezüst, a karácsonyfa feldíszítése az egyik legszebb ünnepi hagyomány, főleg, ha együtt dolgozik rajta a család. Bármilyen is lesz, a szeretettel díszített fenyő csakis szép látvány lehet, de azért hoztunk néhány tippet, ha idén valami koncepciót is adnátok a dekorálásnak, nem csak találomra dobálnátok fel a díszeket.

A klasszikus: sok dísz, sok lokni, sok gömb

Ha hagyományos, roskadásig pakolt, gazdagon díszített fát szeretnél, akkor figyelj oda az elrendezésre, hogy az összkép végül egységes, és ne szedett-vedett legyen.

Érdemes külön kupacokba rendezni a díszeket, és előbb az apró gömböket, kisebb méretű függőket felrakni, és ezekkel beteríteni az egész karácsonyfát.

Ha ezzel megvagy, jöhet a girland, amit keresztbe tekerve egyenlő részekre tudod osztani a fenyőt.

Utolsó lépésben kerüljenek fel a nagyobb méretű gömbök, amiket a girlanddal tagolt fára most már nem lesz nehéz egyenletesen felrakni.

Ezeket a gömböket ne a kisebbekhez, hanem egymáshoz képest helyezd el, hiszen a kisebb gömbök egy egységes hátteret képeznek, amiből a nagyobb díszek majd szinte kiemelkednek.

Játék a színekkel: karácsonyi fények

Ha te is azok táborába tartozol, akik odavannak a villogó, lüktető karácsonyi izzókért, és december közepétől januárig ünnepi fényárban úsztatják a lakást, akkor a karácsonyfadíszítéssel sem lesz különösebben nehéz dolgod.

Ahogyan az előbb, itt is érdemes először a kisebb méretű díszeket felrakni, ezeket egyenletesen elterítve a karácsonyfán.

Ha ezzel megvagy, tekerd körbe a fán az izzósort, úgy, hogy az égők ne az ágak végén, hanem egy kicsivel bentebb legyenek.

Végül vedd elő a nagyobb méretű gömböket, és úgy lógasd fel őket, hogy mindegyik egy-egy izzó elé-fölé kerüljön, így szépen megvilágítják majd őket, a gömbökön megtörő fény pedig meghitt hangulatot kelt.