Így dekoráld az ünnepi asztalt, ha kevés a helyed

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A karácsony ünnepi pillanatai közé tartozik a közös étkezés, ezért a család női tagjai igyekeznek erre a területre fokozott figyelmet fordítani. Persze nem könnyű fotóalbumba illő dekorációval előrukkolni, ha már akkor alig van helyed, amikor megterítesz. Mutatunk néhány izgalmas lehetőséget!

Használj futót és ízléses terítőt!

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez az egyik legkönnyebben kivitelezhető praktika, ha már eleve ünnepi terítőt használsz.

Ez az ízlésednek, az aktuális dekorációnak megfelelően igen változatos lehet, az egyszerű fehértől kezdve a színes, mintás kivitelezésig rengeteg lehetőség közül válogathatsz.

Ha kevés a helyed, akkor kiváló opció lehet a karácsonyi, asztali futó használata, ami látványban rengeteget ad, helyet viszont egyáltalán nem vesz el.

Éppúgy rápakolhatsz bármit, mintha ott se lenne, és a választékos dekorációt illetően ezzel az egyszerű kiegészítővel is rengeteget dobhatsz a karácsonyi asztal megjelenésén. 

Tökéletes színpárosítás karácsonykor a fehér-arany, fehér-ezüst, piros-zöld, de az ezüst-kék is.

Válassz egy hangsúlyos dekorációt!

Nem kell feltétlenül agyoncsicsázni az ünnepi asztalt, nem attól lesz egységes és szép a látvány.

Adott esetben egyetlenegy hangsúlyos dísz is tökéletes lehet, főleg akkor, ha színvilágban passzol a terítékhez.

Egy gondosan megkomponált adventi koszorú, vagy bármilyen más, gyertyákra épülő dísz maximális látványt jelenthet és rendkívül változatos méretben elkészíthető. 

Amennyiben kevés a helyed, akkor a hangsúlyos dekorációt állíthatod kis alapterületre és megigazíthatod úgy, hogy szemmagasság felett bontakozzon ki.

Például egy magas váza nem foglal sok helyet, ám látványos dekorációt lehet bele állítani, de az asztal fölé lógó lámpát is feldíszítheted, mégpedig igen változatos formában.