Idézetek anyákról, anyáknak

Írta: ,

Anyák napja alkalmából összegyűjtöttük a legszebb idézeteket, gondolatokat az anyákról, nagymamákról, a velük való kapcsolatunkról.

Jobbá tenni mások életét

1/15 Jobbá tenni mások életét

“Az anyáknak megadatott az emberiség által ismert legnagyobb kincs: a tudat, hogy jobbá tehetik valaki másnak az életét.” (ismeretlen)

2/15 Miről is szól az élet?

Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.

Szeretet és öröm

3/15 Szeretet és öröm

Az anya nemcsak egy gyermeknek ad életet, hanem a szeretetnek és az örömnek, amit valaha magának remélt.

Minden jónak a forrása

4/15 Minden jónak a forrása

„Mert te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogy kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során.

Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.” (David, Weatherford)

Feltétel nélküli szeretet

5/15 Feltétel nélküli szeretet

„ Aki jó volt hozzád, az volt az anyád, minden pillanatban gondolt ő reád. Ha sorsod megvadult, s látta, hogy elüt, félretolt az útból, s elé ő feküdt. ” (Falu Tamás)

A nők kiváltsága

6/15 A nők kiváltsága

„ Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.” ( Csitáry-Hock Tamás)

Semmiből mindent

7/15 Semmiből mindent

„Igen, lehet, hogy anya tényleg egy pók. Egész életében a semmiből szőtt mindent: ennivalót, csodás ruhákat, szeretetet, taníttatást és tetőt a fejünk fölé. A pók lánya vagyok. Gyönyörűnek látom őt. Egész életemben azon igyekeztem, hogy boldoggá tegyem. Mert amikor boldog, az egész ház ujjong, a falak szélesen mosolyognak, a függönyök repesnek örömükben, a világoskék párnahuzatok nevetnek a kitárt ablakon beáramló napfényben, és a lángnyelvek vidám táncot ropnak a tűzhelyen.” ( Rani Manicka)

Tanítás

8/15 Tanítás

„ Az anya nem az a személy, akire támaszkodunk, hanem aki szükségtelenné teszi a támaszkodást.” ( Dorothy Canfield Fischer)

Támasz

9/15 Támasz

„ Két karodban gyermek vagyok, hallgatag. Két karomban gyermek vagy te, hallgatlak. Két karoddal átölelsz, ha félek. Két karommal átölellek s nem félek.”

Önfeláldozás

10/15 Önfeláldozás

„ Az anyák, ha észreveszik, hogy már csak négy szelet pite maradt a tányéron öt emberre, akkor azonnal közlik, hogy személy szerint ők sosem rajongtak a pitéért.” ( Tenneya Jordan)

Érett kor

11/15 Érett kor

„ Amikor egy nő eljut odáig, hogy elvégezte a munkáját, rá kell jönnie, nagymama lett belőle”

Nagyszülők

12/15 Nagyszülők

„ Senki sem képes arra, amit a nagyszülők tesznek a kisgyerekekkel. Mintha csillagport szórnának a kicsi életére.” ( A. Haley)

Hősies vállalkozás

13/15 Hősies vállalkozás

„ Aki családot akar – és ez manapság hősies vállalkozás-, annak a világ ellen kell élnie. Ernyőt kell vonnia a családja köré, mint egy álarcos védőköpenyt kolerajárvány idején. Meg kell szűrnie, még a levegőt is.” (Müller Péter) 

Tanács

14/15 Tanács

„ Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot” ( Leiner Laura)

A világ biztos pontja

15/15 A világ biztos pontja

„ A világon ez az egyedüli pont, mely szilárdan áll, és nem vész valószerűtlenségbe: az a hely, ahol az anyja van. Mindenki más nemlétezővé, árnyékká válhatott, de ő soha. Olyan volt ez, mintha egyedül az anyja lenne élete pillére, sarokpontja, melytől sohasem szakadhat el.” (David Herbert Richard Lawrence)