Hogyan nyerhetsz időt az ünnepek alatt?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ahogy közeledtek a nagybetűs ünnepek, sokan úgy váltak egyre inkább feszültté, hiszen nem mindenki végez menetrendszerűen a teendőkkel. Szerencsére akad néhány olyan praktika, amikkel időt spórolhatsz legközelebb!

Bevásárlási mizéria

Bár kétségtelen, hogy a karácsonyi bevásárlásnak van egy utánozhatatlan hangulata, ha éppenséggel nincs túl sok türelmünk, akkor nem a legjobb beszerző körútra indulni.

Ha egyébként is kevés időd van, amit szeretnél aránylag nyugodt körülmények között eltölteni, akkor két lehetőség közül választhatsz. Időzítheted a bevásárlást a holtidőkre, tehát korareggelre, délre, vagy éppen éjszakára – mindezt lehetőleg hétköznap.

Bár kiküszöbölhetetlen, hogy mások is vásároljanak a boltokban, ilyenkor lesznek a legkevesebben.

A másik lehetőség az online vásárlás, amit nem csupán az ajándékok beszerzése esetén érdemes kipróbálni.

Sokan ódzkodnak tőle, pedig manapság már az élelmiszerek java is házhoz rendelhető, többnyire extra költség és időpazarlás nélkül.

Minden teendőre extra időt számolj!

A legtöbb háziasszony azért úszik el a teendőkkel az ünnepek alatt, mert túl sok feladatot vállalt be, ráadásul túl rövid időtartamra.

Ezt kiküszöbölendő, érdemes listát írni, s úgy összeállítani a tervet, hogy mindenre jusson jó néhány extra perc, óra.

Persze, ez éppenséggel pazarlásnak tűnhet, de ha a csomagolásra egy egész délutánt szánsz, ám végzel vele egy-két óra alatt, akkor a felszabaduló időt máris azzal töltheted, amivel szeretnéd.

Kihasználhatod, hogy más, egyébként fontos teendőkre előbb jut időd, de végre lazíthatsz is egy kicsit, hiszen minden feladatot, akadályt könnyebben veszünk, ha kellőképpen kipihentek vagyunk.

Még véletlenül se készíts szoros határidőket, azzal nem csupán stresszeled magadat, hanem az ünnepi készülődés örömét is könnyen elveszítheted.