Hogyan menj kamaszgyerekeid idegeire?

Jankovics Anna
Írta: ,
Hogyan menj kamaszgyerekeid idegeire?
Azt mondják, az agresszív kismalac vicceket a kamaszok ihlették. Azt is mondják, hogy rakj ki kiskori fotókat a hűtőd ajtajára kamaszgyerekedről, hogy mindig emlékezz arra, valamikor élhető volt velük az élet. Életünk értelme a gyerek, ám valahol a 14. életév környékén eme megállapítás megdőlni látszik.
Adj hangot a véleményednek
Teljesen mindegy, hogy miről beszélsz, az, hogy mi jut el az agyáig, az nem rajtad múlik. Tedd emlékezetessé fontos mondanivalódat. Gyereked kedvenc zenéjét tanuld meg, és énekeld teli torokból, a zenecsatornákról ellesett mozdulatokkal megtűzdelve a lakás közepén.
Gyereked lemattol, vagy a hamis hangod miatt, vagy, mert azt hiszi, sikerült bekattantania viselkedésével. Jó sokáig csináld, aztán higgadt mosollyal ültesd le ámuló gyereked, és tőmondatokban mondd el neki az épp aktuális zsolozsmát. Örök életre meg fogja jegyezni annak tartalmát.
Lányos anyák, figyelem
Lányod bemutatni hozza barátját? Rakj idegesítően vibráló mintájú és színű terítőt az asztalra. Az üdítő mellé állíts be egy infúziós csomagot. Széles, higgadt mosollyal, halk szóval faggasd az életre vonatkozó közhelyes kérdésekkel az ifjút.
Búcsúzásnál a kézfogáskor erősen szorítsd meg a kezét, a másik kezeddel megtámogatva a köteléket, nézz mélyen a szemébe, mosolyogj, és halkan, kimérten közöld az ifjú titánnal, hogy az infúzió azért van ott, mert most koppintotta fel a szomszéd macskája a tiédet, és mész kiherélni dögöt. A fiú élesben való megfenyegetésének opciója nem szerencsés, mert bünteti a törvény.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?