Hogyan készülj már ősszel a karácsonyra?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan készülj már ősszel a karácsonyra?

A hőmérséklet csökkenésével egyre többen döbbenek rá, hogy már csak két és fél hónap választ el minket az év egyik legkedvesebb időszakától, a karácsonytól. A borongósabb napokon a szomorkodást te is lecserélheted, ha inkább lelkesítő tervezéssel töltöd az órákat.

Gyűjtsd az ötleteket!

Érdemes már nyár végétől, ősz elejétől kezdve nyitott füllel járni, és időről időre meghallani, milyen lehetőségek kínálkoznak az örömszerzésre.

Mindannyian – ilyentájt még garantáltan akaratlanul – elejtünk egy-egy megjegyzést az ajándékokra vonatkozóan.

Egy teljesen átlagos bevásárlás során is könnyen elszólhatják magukat a családtagok, márpedig érdemes azon nyomban elraktározni a kapott információkat. 

Vésd fel az ötletet a telefonodba, vagy a határidőnaplódba, így garantáltan megtalálod a későbbiekben is a begyűjtött lehetőségeket.

Amikor már valóban vásárlásra kerül a sor, elegendő lesz csupán az egyre gyarapodó listádat átböngészned, és mindenki számára kiválasztanod a legkedvesebb, legtesthezállóbb meglepetéseket.

Kedves saját kezűleg készített ajándékok

Nagy népszerűségnek örvendenek a kézzel készített ajándékok karácsonykor is, köszönhetően talán éppen annak, hogy az internet olyan sok lehetőséget, inspirációt kínál.

Az biztos, hogy ezek többségét érdemes időben, akár már ősszel elkészíteni, így garantáltan marad időd az esztétikus csomagolásra is.

Tökéletes handmade ajándéknak bizonyulnak a befőttek, szörpök, savanyúságok, szárított gyógynövények, teaalapanyagok, de a házi müzlik szintén csodálatosak. 

Kiváló meglepetés a frissen sütött, gondosan feldíszített aprósütemény is, aminek a receptjét érdemes időben tökéletesíteni.

Így egész biztos, hogy a karácsonyi készülődés során igazán ínyenc süteményt tehetsz az akár ugyancsak saját kezűleg készített meglepetés dobozkába.

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!