Hogyan érezheted jól magadat a szilveszteri bulin?

Írta: ,

A szilveszteri bulitól a legtöbben igencsak sokat várnak, még a felnőttek között sem ritka a komoly készülődés. Bár vannak kivételek, általában azok is kimozdulnak ilyenkor, akik egyébként nem szoktak. De hogyan érezheted igazán jól magadat a szilveszteri bulin?

Ne foglalkozz az esetleges pluszkilókkal

1/6 Ne foglalkozz az esetleges pluszkilókkal

Nem véletlen, hogy az újévi fogadalmak jelentős része a diétáról szól, az egyébként is meglévő túlsúly mellé sokan felszednek karácsonykor is néhány extrakilót.

Ez sokszor rányomhatja a bélyegét a szilveszteri bulira, főleg akkor, ha egyébként egy meglehetősen szexi ruhát választottál, amiben most aztán egyáltalán nem érzed magadat túl csinosnak.

Néhány kiló ide, vagy oda, ha úgyis leadod őket, akkor ez ne rontsa el a kedvedet egész estére, inkább próbálj olyan rafinált ruhát választani magadnak, amiben szívesen megjelensz mások előtt.

Ezen felül, ha érzed, hogy kicsit teltebb vagy a kelleténél, néhány nappal szilveszter előtt figyelj oda az étkezésedre, már ez is segíthet felszabadultabbá válni az év utolsó napján.

Ne tegyél fogadalmat

2/6 Ne tegyél fogadalmat

Sokan egyébként is feleslegesnek tartják a fogadalomtételt, pont azért, mert jó eséllyel nem állnak neki már az újév első napján a megvalósításának.

Tény és való, az elhatározásnak csak akkor van értelme, ha igazán komolyan vesszük, de ebben az esetben nem szükséges feltétlenül dátumhoz kötnünk az egészet.

Valószínűleg a buli hevében nem tesz boldoggá, ha a fogadalmad szerint nem fogsz többet rágyújtani, de jó eséllyel arra se vagy kíváncsi hajnalban, hogy az egyik ismerősödnek hogyan sikerült lefogynia.

Ez az este egyszerűen nem erről szól, sokkal inkább a játékos fogadalmak kerülhetnek előtérbe, nem a véresen komolyan gondolt változatok.

Utóbbit inkább magadban fogalmazd meg és a kezdés időpontját akkora tűzd ki, amikor már valóban tudsz foglalkozni vele.

Vegyél részt a játékokon

3/6 Vegyél részt a játékokon

Akár házibuliban, akár egy bálban töltöd az estét, egész biztosan találkozni fogsz valamilyen játékkal, amit a hangulat felpörgetése érdekében vetnek be a rendezők.

Ne legyél rest ezeken részt venni, teljesen mindegy, hány éves vagy, ez akkor és ott senkit sem fog érdekelni.

Akár társasjáték, akár tánc, karaoke, hidd el, jó buli lesz, feltéve, hogy te is bedobod magadat. 

Amennyiben kellőképpen magabiztos vagy, ez nyilván nem is kérdés számodra, míg ha szükséged van egy kis bátorításra, akkor itt a kiváló alkalom, hogy feszegesd kicsit a határaidat.

Vond be néhány barátnődet, vagy a kedvesedet a programba, és vegyétek ki aktívan a részeteket a szórakozásból, hiszen ez a lényege az egésznek.

Tarts mértéket

4/6 Tarts mértéket

Nos, igen, a játékokon általában azok vesznek részt, akiknek kellő mennyiségű önbizalmukat egyébként is felpörgette az alkohol, de remélhetőleg neked nem lesz erre szükséged.

Bár jobb alkalmat keresve sem találnál egy kis tombolásra, azért próbálj mindenekelőtt nő lenni.

Senkinek sem jó, ha valaki idő előtt kidől a sorból, és miatta meg kell szakítani a szórakozást, nem beszélve arról, hogy ez milyen kínos tud lenni másnap az illetőnek.

Ne te legyél az, aki végett fel kell rúgni az ütemtervet, s nem csak mások véleménye, hanem a saját egészséged, jókedved érdekében sem.

Bár elsején van időd lustálkodni, valószínűleg nem kínok között akarsz fetrengni, hanem a délelőtti pihenés után a szokásos módon töltenéd a napodat.

Ehhez szükséges a mértéktartás és az is sokat segít, ha hajnalban már vizet iszol a dehidratáltság ellen.

Mindenkinek adj egy esélyt

5/6 Mindenkinek adj egy esélyt

A szilvesztert követő év mindenkinek egy új kezdet lehet, így a fogadalmak helyett (vagy mellett) kiváló lehetőséged nyílik arra, hogy esélyt adj az ismerőseidnek.

A cipelt terhek letételére keresve sem találnál jobb alkalmat, elvégre a megtörténteken úgyse tudsz változtatni, egész nyugodtan hagyd őket most már magad mögött. 

Az elhatározást gyakorolhatod a jelenben is, a környezetedben mindenkinek adhatsz egy esélyt.

Beszélgess azokkal is, akik elsőre kicsit zárkózottnak tűnnek, talán pont arra várnak, hogy végre valaki bevonja őket a társalgásba.

Hallgasd meg őszintén mások jövőre vonatkozó terveit, évértékeléseit, így a szilvesztertől nem csak egy kellemes estét, hanem egy-egy új barátságot, sőt, akár szerelmet is kaphatsz.

Ne legyenek túl nagy elvárásaid

6/6 Ne legyenek túl nagy elvárásaid

Mindent összevetve fontos, hogy ne legyenek túl nagy elvárásaid a bulit illetően, hiszen minél kevesebbet vársz az estétől, annál kellemesebb meglepetés érhet, ha az őrült és megismételhetetlen dorbézolásba csap át.

Persze nem javasolt a túlságosan pesszimista életszemlélet, részedről tegyél meg mindent annak érdekében, hogy jól alakuljon az este.

Ugyanakkor ne feledd el, hogy bár ezen a napon valamilyen formában mindenki ünnepel, a szilveszter sem több egy jó hangulatú bulinál, de nem is kell, hogy ennél távolabbra mutasson. 

Értékeld a mögötted álló évet, remélj sok jót a következőre, és add át magadat a jelen pillanatának!

Ne akarj se többet, se kevesebbet az aktuális felszabadultságnál –, ezzel a felfogással lehet igazán tökéletes az estéd.