Hogyan érezheted jól magadat a szilveszteri bulin?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szilveszteri bulitól a legtöbben igencsak sokat várnak, még a felnőttek között sem ritka a komoly készülődés. Bár vannak kivételek, általában azok is kimozdulnak ilyenkor, akik egyébként nem szoktak. De hogyan érezheted igazán jól magadat a szilveszteri bulin?

Ne foglalkozz az esetleges pluszkilókkal

Nem véletlen, hogy az újévi fogadalmak jelentős része a diétáról szól, az egyébként is meglévő túlsúly mellé sokan felszednek karácsonykor is néhány extrakilót.

Ez sokszor rányomhatja a bélyegét a szilveszteri bulira, főleg akkor, ha egyébként egy meglehetősen szexi ruhát választottál, amiben most aztán egyáltalán nem érzed magadat túl csinosnak.

Néhány kiló ide, vagy oda, ha úgyis leadod őket, akkor ez ne rontsa el a kedvedet egész estére, inkább próbálj olyan rafinált ruhát választani magadnak, amiben szívesen megjelensz mások előtt.

Ezen felül, ha érzed, hogy kicsit teltebb vagy a kelleténél, néhány nappal szilveszter előtt figyelj oda az étkezésedre, már ez is segíthet felszabadultabbá válni az év utolsó napján.

Ne tegyél fogadalmat

Sokan egyébként is feleslegesnek tartják a fogadalomtételt, pont azért, mert jó eséllyel nem állnak neki már az újév első napján a megvalósításának.

Tény és való, az elhatározásnak csak akkor van értelme, ha igazán komolyan vesszük, de ebben az esetben nem szükséges feltétlenül dátumhoz kötnünk az egészet.

Valószínűleg a buli hevében nem tesz boldoggá, ha a fogadalmad szerint nem fogsz többet rágyújtani, de jó eséllyel arra se vagy kíváncsi hajnalban, hogy az egyik ismerősödnek hogyan sikerült lefogynia.

Ez az este egyszerűen nem erről szól, sokkal inkább a játékos fogadalmak kerülhetnek előtérbe, nem a véresen komolyan gondolt változatok.

Utóbbit inkább magadban fogalmazd meg és a kezdés időpontját akkora tűzd ki, amikor már valóban tudsz foglalkozni vele.