Hangolódjunk az ünnepekre a hármas határnál!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Hangolódjunk az ünnepekre a hármas határnál!

Kezdődik az év végi hajtás, ezért fontos időt szánni magunkra, hogy az ünnepi készülődést testben és lélekben is feltöltődve kezdjük. Szentgotthárd és környéke számos lehetőséget tartogat, hogy a kikapcsolódás tökéletes legyen.

A Gotthard Therme Hotel & Conference**** hazánk legnyugatibb fekvésű városában Szentgotthárdon, három nemzet kultúrájának és változatos hagyományainak ölelésében található. A szállodából közvetlenül juthatunk át a mediterrán hangulatú Termálparkba, mely a mintegy 1500 m2 vízfelületével, különleges csúszdáival, pezsgőfürdőivel, szaunáival, klasszikus római fürdősorával és wellness kezeléseivel biztosítja a pihenés és a kikapcsolódást. Az élményfürdő üvegkupolája alatt a növények és pálmafák, a januári télben is meleg hangulatot varázsolnak.

Akár egy mozgalmas, akár egy pihentető nap után a szálloda hangulatos étteremében a frissen készített regionális, magyar, valamint nemzetközi specialitásokból válogathatunk.

Ha egy kellemes kirándulásra vágyunk, a Rába völgye, a Hársas-tó, a Vendvidék, az őrségi erdők természeti szépségei és felfedeznivalói csak egy karnyújtásra várnak. Legyünk bár vadászok, horgászok, vadvízi evezősök, kerékpárosok vagy akár lovas túrázók, számos lehetőség közül választhatunk. Magyarország legnyugatibb csücske, a meseszép erdőkkel borított, dimbes-dombos Őrség, egyre népszerűbb kirándulási célpont a természetet, vidéki nyugalmat és az autentikus magyar népi tradíciókat kedvelők körében. 

Vonzerejét a hagyományok és a vigyázva óvott természet adja, melynek a téli, hideg, csendes arcát is érdemes felfedezni. Szelíd dombjain remek szánkópályákat találhatunk, a környék erdei kitűnő hócsata-számháború helyszínek, azonban ha komolyabb sportélményre vágyunk a közeli Szlovénia és Ausztria sípályái is könnyen elérhetők.

A négycsillagos szálloda kedvező fekvését kihasználva, mindenképpen tegyünk egy kirándulást a szomszédos Stájerország, vagy Burgenland hangulatos városkái felé. A vásári bódék, kastélyparkok és kolostorkertek mellet pincesorok, kovácsműhelyek és hegyvidékek kínálnak meghitt körítést a barangoláshoz. Egy héttel Advent első vasárnapja előtt, november 20-án nyitja meg kapuit a tradicionális karácsonyi vásár a grazi óvárosban, ahol a karácsonyt az év ötödik évszakának tartják. Ebben az időszakban a város ünnepi díszben várja a látogatókat.

A decemberi hűvös szél mézeskalács és sültalma illatával a közelgő ünnep varázsát hordozza és végig kísér minket az ünnepeken, otthon is.

Több információ a szállodáról: gotthard.accenthotels.com

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba