Farsangi jelmez ötletek kicsiknek és nagyoknak

bien.hu
Írta: ,
Farsangi jelmez ötletek kicsiknek és nagyoknak

Hogy meddig tart a farsang, az évről-évre változik, mivel a farsangi időszak vízkereszttől (január 6) hamvazószerdáig tart.

A farsang a tavaszvárás pogánykori, igen változatos képet mutató ünnepeiből nőtt ki. Egy tréfás, zajos mulatság, a párkeresés, udvarlás időszaka.
Magyarországon a farsang a középkortól van megünnepelve és számos idegen nép hatása érvényesül benne. Nálunk leginkább a német, itáliai és francia szokások terjedtek el. Nemcsak a gyermekek körében kerül megünneplésre a farsang, a felnőttek is részt vesznek olykor-olykor farsangi mulatságokon, ahol a jelmez használata kötelező.

Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos jelmez ötletet, amelyekhez nem szükséges vásárolni menned, elég ha egyszerűen kinyitod a szekrényed ajtaját.
Talán nem is tudtad eddig mennyi jelmez lapul gardróbodban. Ha mégis hiányozna valami, kölcsönkérheted egy baráttól, vagy bárhol könnyedén szert tehetsz rá.

Turista
Mindenkinek lapul a szekrényében egy Hawaii ing. Vegyél fel mellé bermuda nadrágot, akassz a nyakdba egy távcsövet, egy videokamerát és keresd elő a szandálodat.
Ha vicces benyomást szeretnél tenni, tömd ki a nadrágot, hogy megnöveld a fenék-méretet, illetve tömd ki zsebeidet térképpel, jegyekkel, utikönyvekkel.

Cigány-jelmez
Hord a legtarkább színű ruháidat. A lányok: vegyenek fel több réteg színes szoknyát, tarka blúzzal és rengeteg karpereccel, lánccal és nagy fülbevalóval.
A fiúk: viseljenek laza fekete nadrágot, amit csizmába húzzanak bele, mélyen kigombolt inget, alatta több arany nyaklánccal, plussz mellényt is felvehetnek. Tekerhetnek sálat is a fejük köré és egy másikat a derekukra. Esetleg mezítláb is lehetnek.

Kalóz

Kezdjük egy tarka selyemkendővel a fejed köré tekerve. Jó ha csizmát hordasz.
A nők viseljenek rongyos aljú szoknyát. A férfinak laza nadrágja legyen, csizmába tűrve, amely a szélén rongyos. Viseljen laza kigombolt inget, egy mellényt.
Szíjként használhat egy darab szövetet. Fekete anyaggal eltakarhatják fél szemüket.

Cowboy
Mindenkinek van otthon farmere, és jó eséllyel van minden szekrényben kockás ing és western csizma. Ha be tudsz szerezni egy cowboy kalapot, még jobb. Kiegészítőid lehetnek: egy fegyver (játék), durva öv, lasszó, tarka selyemkendő a nyakba akasztva, mellény.

Stréber
A valaha létező legkönnyebb szerelés. Viselj kis méretű ruhát, egy teljesen felgombolt inget, egy túl magasra húzott nadrággal, amit beletűrsz egy fehér hosszú zokniba, hord nagypapa cipőjét. Az ing mellzsebébe akassz minél több tollat, keress egy ronda kerek fekete keretű szemüveget és jól zselézd be a hajad.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!