Farsangi jelmez ötletek gyerekeknek

Írta: ,

A farsangi ünnepségek kicsiknek és nagyoknak egyaránt emlékezetesek. Ha tanácstalanok vagyunk, milyen jelmezötlettel álljunk elő, íme pár tipp!

Adams Family

1/15 Adams Family

Az Adams Family sötét, horrorisztikus világából merített öltözetek összetéveszthetetlenek. A család copfos kislánya szigorú és félelmetes magatartásával ideális megformálandó karakter egy farsangi ünnepségre.

Egy egyszerű fekete ruha, harisnya és cipő, fehér gallér és fonott copfok szükségesek hozzá. Egy kis világos sminkkel és sötét szemceruzával rásegíthetünk a fagyos tekintetre.

Arab jelmez

2/15 Arab jelmez

Bő nadrág, szem alá kötött fátyol, lábujjkás papucs és máris kész az arab nő jelmez. Színes övvel és csillogó karperecekkel egészíthetjük ki az öltözetet.

Bohóc

3/15 Bohóc

Egy bohócjelmez elkészítése csak fantázia kérdése. Ami nem maradhat ki a farsangi jelmezből, az a tarka bő nadrág, színes felsőrész, piros arc, esetleg bohócorr.

Boszorkány jelmez

4/15 Boszorkány jelmez

Egy régi sötét ruhát könnyedén átalakíthatsz boszorkányjelmezzé. Az alját és ujjait vágd ki cikk-cakkosra és  húzd össze derékban.

A boszorkánykalap elkészítése okoz kicsit több gondot, kartonpapírra és a ruhából fennmaradt anyagra lesz szükséged. El ne felejtsd a seprűt!

Cigánylány

5/15 Cigánylány

A vidám öltözetet a kislány meglevő öltözeteiből is összeállíthatod. Egy tarka, bő szoknyára köss különböző mintájú és színű kendőket.

A blúz legyen fodros és tarka. Kiegészítőként egy kendővel kösd át a haját és akaszd tele karperecekkel a karját.

Vidéki lány

6/15 Vidéki lány

Amire szükséged lesz: piros ruha/szoknya, kötényke, fonott vagy kontyba kötött haj, lapos cipő és fehér harisnya. Fejkendőt is köthetsz, így még autentikusabb!

Fárao jelmez

7/15 Fárao jelmez

Díszes fejdísz, öv, fehér ruha és saru szükségesek egy ilyen fáraó jelmez elkészítéséhez.

Hippi

8/15 Hippi

Az őrült, szabályokat felrugó 70-es évek korszaka a lazaságról, vidámságról szólt. A hippikorszak jellegzetessége a virágos tarka mintázat, rolytok, farmer, extrém hajviseletek.

Indián jelmez

9/15 Indián jelmez

A rolytokkal díszített karete stílusú öltözet teszi igazán indiánossá ezt a jelmezt. A gyermek arcát is kifestheted, így még érdekesebb lesz az indián maskara.

Indiana Jones

10/15 Indiana Jones

A bátor filmhős stílusát nem nehéz lekoppintani. Széles kalapra, egyszerű nadrágra és egyenes bőrdzsekire lesz csak szükséged!

Kleopátra

11/15 Kleopátra

Szerezz be széles díszes szegélyt, ebből könnyen elkészítheted Kleopátra gallérját, az övet és a karperecet. A fehér ruha lehet egyszerű fehér hálóing. A fátylat gombold a kardíszekhez és a gallérhoz.

Múmia

12/15 Múmia

Csak a fantáziádon múlik hogyan varrod össze ezeket a lógó fehér anyagokat. Fáslit is bátran használhatsz!

Nővérke jelmez

13/15 Nővérke jelmez

A kék egyenruha fölé szerezz be egy fehér kötényt, és vöröskereszt matricákat. A fehér harisnya és fehér cipő kötelező kiegészítők!

Macskajelmez

14/15 Macskajelmez

A rózsaszín macska jelmezhez rózsaszín állatmintás prém szükséges és csábos fülek. A macskanézést nemcsak napszemüveggel érheted el, de egy sikeres sminkkel is!

Süsü a sárkány!

15/15 Süsü a sárkány!

A zöld sárkányjelmezt egy gyakorlott szabó könnyűszerrel elkészíti. A hatalmas farok, fülek, sárkányszárnyak és pikkelyek díszítik a Süsü jelmezt.