5 rafkós jelmezötlet nőknek, ha idén emlékezetes szerelésbe bújnál

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha nem szeretnél hagyományos és teljesen hétköznapi jelmezt, vagy olyat, amit jó eséllyel más is viselni fog, akkor itt az ideje, hogy elővedd a kreatív énedet. Az alábbi inspirációk nem csak ötletesek, hanem egyediek is, és egészen biztos, hogy testre tudod szabni őket.

Tusoló szivacs Kép forrása: craftsbyamanda.com

Minél hétköznapibb tárgynak öltözöl be, annál meghökkentőbb és kreatívabb lesz a végeredmény, ez egészen biztos. Jó példa erre egy tusoló szivacs, aminek jelmez változatát nem is olyan bonyolult elkészíteni.

Először vegyél fel egy cicanadrágot, vagy harisnyát, esetleg hozzá egy sztreccses rövidnadrágot. Ehhez viselj szintén feszes felsőt, ami lehet akár egy ujjatlan top is. Vágj vastagabb anyagból egy akkora téglalapot, amekkora lefedi a törzsedet, két végére tegyél tépőzárat, így tudod rögzíteni majd magadra a jelmez vázát.

A szivacs habos-babos részéhez tüll anyagot kell használnod. Megfelel a célra akár egy használt függöny is, hiszen ezt is befestheted, átalakíthatod. Készíts belőle kacskaringós rátéteket, rögzítsd őket az anyagra, és persze az akasztómadzagról se feledkezz meg!

Madárijesztő Kép forrása: struts.co.uk

A madárijesztő jelmezben az a jó, hogy nagyon egyszerűen összedobhatod, akár házilag is.

Elég, ha egy kockás inget és egy farmerszoknyát, vagy kantáros farmernadrágot párosítasz, és az alappal már meg is vagy.

Lábbelinek bármilyen csizma megteszi, és a fejedre is teljesen jó egy szakadt szalmakalap – sőt, minél megviseltebb, szedett-vedettebb a fejfedő, és a ruhád, annál jobb.

Ezután már csak a kiegészítők vannak hátra, és ezt illetően csak a fantáziád szabhat határt.

Tűzhetsz szalmaszálakat a zsebedbe, varrhatsz kisebb-nagyobb foltokat a ruhádra, ültethetsz a válladra egy plüssmadarat, és persze az ötletes sminkről sem érdemes megfeledkezned.