Egyedül szilveszterezel? Nem muszáj, hogy a szomorkodás legyen a programod

Szirák Viki
Írta: ,

Míg az ismerőseid buliznak szilveszterkor, neked nincs programod? Vagy lett volna, de nehéz időszakon mész keresztül, és semmi kedved kimozdulni otthonról? Sokan azt hiszik, ha egyedül köszöntik az újévet, biztosan az egész este a magányról és szomorkodásról fog szólni; pedig igazából rajtad múlik, mit hozol ki a helyzetből!

Az év vége sokaknak nehéz időszak lehet számtalan okból kifolyólag, és megesik, hogy valaki szilveszterkor egyszerűen nem akar elmenni otthonról. Rosszkedvű, csalódott, és maga alatt van: ez pedig egy létező jelenség, amit „megtört ígéretek effektusnak” is neveznek.

Az emberek a karácsonyi és szilveszteri időszaknak nagy reményekkel vágnak neki, rengeteg elvárásuk van, és biztosak benne, hogy ez lesz mind közül a legjobb. Majd ezt követően az új évtől is ezt várják. Amikor viszont nem ez történik, a szilveszter közeledtével csalódottak lesznek, és úgy érzik, felesleges emiatt bármit szervezni.

De hidd el, azért, mert nehéz időszakból lábalsz ki épp, és nem látod még a kiutat, nem jelenti azt, hogy egyedül kell ülnöd a szobában és sírni. Csak ezt a pár dolgot kell megtenned, és meglátod, sokkal nyugodtabb lelkivilággal indulsz neki 2019-nek!

Éjfélkor még a kisebb falvakban is kimennek az emberek az utcára, koccintanak, és megnézik a tűzijátékot - hiszen valaki biztos, hogy készült ezzel legalább a gyerekek kedvéért.

Még ha nincs is kedved nagyobb társaságba menni, sem pedig alkoholt fogyasztani, akkor is érdemes egy kicsit kivonulni ház elé, és megnézni a tűzijátékot.

Legalább váltasz pár szót az emberekkel, és úgy érezheted, mégsem a négy fal között ültél egész este.

És ki tudja?

Talán még meg is jön a kedved ahhoz, hogy valamelyik szomszédodhoz beugorj egy fél órára beszélgetni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!