10 dolog, ami csakis szilveszterkor történik meg

Szirák Viki
Írta: ,

Szinte hihetetlen, de az idő nagyon gyorsan eltelt, és elérkeztünk egy újabb szilveszteri ünnepléshez. Az év legutolsó napja pedig sok tekintetben különbözik a többitől, még ha ez akkor és ott fel sem tűnik. Az alábbi 10 dolog ugyanis csak ekkor, december 31-én történik meg.

1. Szilveszter napján szinte elkerülhetetlen, hogy az ismerőseid ne süssék el ugyanazt a jól időzített poént. „Majd találkozunk jövőre" - hangzik az ikonikus mondat, ami nélkül már el sem tudjuk képzelni az év utolsó napját. Gyerekként, amikor először hallottuk, még igazán találó volt, de felnőttként, huszadszor már kevésbé.

2. Az amerikai filmekből indult ki az a szokás, hogy az emberek éjfélkor csókot váltanak valakivel - akár egy barátjukkal, vagy néha akár egy nemrég megismert idegennel is. Magyarországon még nem annyira elterjedt szokás, de egyre gyakoribb, így amikor éjfélt üt az óra, sokan pecsételik meg az új évet egy csókkal.

3. Az év során elég sok estére kerül sor, mégis, meg vagyunk győződve arról, hogy a szilveszteri van az életünkre a legnagyobb hatással. Egyes szóbeszédek szerint ugyanis az, amit az év utolsó éjszakáján csinálsz, meghatározza azt, hogy milyen lesz a soron következő éved. Ha szomorkodsz otthon egyedül, akkor 2019 is ilyen lesz, de ha szórakozol és kimozdulsz, a jövő évedet ez pecsételi meg. Ezért mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kihozni belőle, gondolván, hogy akkor az új év is hasonlóan izgalmas lesz.

10 dolog, ami csakis szilveszterkor történik meg

4. Kevés olyan nap van az évben, ami mindentől eltekintve akkora csalódást okoz, mint a szilveszter. Legalábbis sokaknál így van, és épp ezért van az, hogy az emberek jelentős része ki nem állhatja ezt az ünnepet. Ezért aztán te is igyekszel olyan programot találni, ami mindennél szuperebb lesz, de a végén szinte mindig csalódottan zárod az estét.

5. Szilveszterkor egyszerűen nem lehet korán lefeküdni. Ha az újévet ünnepeljük, akkor biztos, hogy legalább hajnali kettőig megpróbáljuk nyitva tartani a szemünket, csak hogy úgy érezzük, kellőképpen átszellemültünk a soron következő évre. Így aztán a buliból sem lép le senki éjfél előtt; noha az év többi napján ez elég gyakran megesik.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba