Még NE! 5 ok, amiért nem érdemes még karácsonyra készülődnöd

Marcali Nóra
Írta: ,

Elkezdődött. Épp csak beköszönt az október és a boltok polcain megjelennek az első piros kis figurák, ráijesztve a gyanútlan vásárlóra, hogy nyakunkon az ünnep. Pedig az a helyzet, hogy még egyáltalán nincs a nyakunkon, bő két hónap van még karácsonyig, ráérsz még. Ne hagyd, hogy az üzletek nyomasszanak, mutatunk öt okot, ami miatt biztosan nem érdemes még készülnöd a karácsonyra.

Az időjárás – vagy a klímaváltozás?

– játéka következtében idén még október közepén és süttethettük az arcunkat a napon, egy szál pólóban sétáltunk és eszünkbe sem jutott a téli kabátunk, ami néha ilyenkor bizony már elő szokott kerülni.

Hogy is lehetne ilyen körülmények között karácsonyra és ünnepi fényekre gondolni?

Inkább élvezd ki az indiánnyár nyújtotta örömöket, ráérsz a karácsonyra gondolni novemberi második felében is, amikor remélhetőleg olyan idő lesz, amilyennek valóban lennie kell.

Nem vagy hangulatban Kép forrása: MicEnin/depositphotos.com

Ha csak azért csinálod, mert okosan be akarod osztani az idődet, de nem vagy igazán benne a karácsonyi hangulatban, akkor az az eredményen is látszani fog.

Ilyenkor nekiállni dekorációt tervezni, menüt kiagyalni és ajándékokon ötletelni inkább lesz szenvedés, mintsem öröm, akkor pedig mi értelme az egésznek?

A karácsony leginkább a szeretteinkről szól, akik pedig megérdemlik, hogy a lehető legnagyobb lelkesedéssel válasszunk nekik ajándékot és készüljünk nekik a süteményekkel.

Várj még egy kicsit, ne aggódj, nem marad el idén sem a karácsonymánia, ha eddig is hajlottál rá, előbb-utóbb megtalál.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv