A világ legszebb farsangi ünnepsége: a velencei karnevál

Fischer Anna
Írta: ,
A világ legszebb farsangi ünnepsége: a velencei karnevál
A velencei karnevál méltán híres az egész világon. A lagúnák megtelnek gondolákkal, hajókkal, látványos felvonulásokat tartanak a vízen és jellegzetes maszkokat, jelmezeket hordanak az emberek, ráadásul mindehhez a város különleges varázsa nyújt felejthetetlen hátteret. A velencei karnevál egy igazán emlékezetes és páratlan program februárban!
Időpont
A velencei karnevál minden évben hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és egy nappal hamvazószerda előtt ér véget. Így ez is mozgóünnepnek számít, időpontja a jellegzetes báli, farsangi szezonra esik, és a böjt kezdetével ér véget.
A karnevál igazi jellegzetessége nem csak a velencei életnek, de a mediterrán életvitelnek, a latin temperamentumnak is.
Colombina
A karnevál jellegzetes eleme a Colombina, ami általában egy fehér galambnak beöltöztetett kötéltáncos, vagy egy gipszgalamb.
A Szent Márk téren álló Campanile toronyból kifeszítenek egy kötelet, aminek a másik végét a Dózse palota egyik oszlopához erősítik, és ezen ereszkedik le Colombina, ereszkedés közben pedig színes konfettikkel, szalagokkal szórja tele a teret.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!