A részleges böjt jelentősége, tippekkel

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A részleges böjt során az egészség megtartása vagy helyreállítása érdekében meghatározott ideig ajánlatos mellőzni bizonyos ételeket és italokat. Még a legrövidebb, félnapos böjt is jelentős változásokat indít el: a test, így a lélek is megkönnyebbül. Másik nagy előnye, hogy könnyű tartani.

Dániel böjtje

A Biblia Dániel könyvében említi meg a részleges böjtöt. Dánielt és három társát a király lakomára hívta, ők azonban az asztalon lévő finomságok helyett zöldséget és vizet kértek.

Tíz napig nem ettek mást. Később Izrael állapota feletti aggodalmában Dániel ismét részleges böjtbe kezdett, és sokat imádkozott, amíg a harmadik hét végén egy angyal választ hozott imádságára.

A „dánieli böjt” a kenyér, a hús és az édességek elhagyásából állt. A Bibliában szó van félnapos, egynapos, 3, 7, 21 és 40 napos böjtről.

Kiegészítő jelentőségű

Sok természetgyógyászati kezelés első lépése az ételek választékának és mennyiségének csökkentése. A betegség gyakran étvágytalansággal kezdődik, hogy a szervezet azt az energiát, amit emésztésre fordítana, a védekező erők mozgósítására használja.

A korlátozás gyorsítja a gyógyulást, fokozza a kezelések hatását. Naponta 1-3 alkalommal fogyassz könnyű ételeket, például zöldséglevest, párolt zöldségeket, főtt rizst, főtt krumplit. Friss kenyér helyett inkább kétszersültet, kekszet egyél. Mellőzd a zsíros és cukros táplálékokat.