9 jel, hogy a Karácsonyt az őrületig imádod

Kató Iringó
Írta: ,

Jó-jó, mindenki szereti a Karácsonyt – ugye nincsenek kivételek?! -, de azért mégis akadnak olyanok, akik egy kicsivel jobban imádják ezt az ünnepet, mint a többség. Akik annyira odavannak ezért az időszakért, hogy az már-már az őrület határát súrolja. Lehet, hogy Te is közéjük tartozol? :) Alábbi jeleinkből hamar kiderítheted!

 1. Teljes meggyőződéssel és hanyag eleganciával vásárolgatod össze a karácsonyra szánt ajándékokat, mondjuk áprilisban vagy augusztusban. Nagyon előrelátó vagy, NAGYON! Más a tengerparti nyaralását vagy a hétvégi Balatont tervezgeti, de Te inkább azon morfondírozol, hogy kinek milyen meglepetés lenne a megfelelő. Hajlamos vagy a szomszéd néninek is ajándékot venni, csak azért, hogy adhass, nem mintha annyira csípnéd a búráját.
   
 2. Az előző pontból kifolyólag kb. januártól decemberig kerülgeted a lakásban az előre megvett karácsonyi ajándékokat, egyik szekrényből a másik szekrénybe pakolgatod őket, de persze nincsenek ám útban – imádod őket! Minden egyes átpakolásnál alaposan átnézed és szeretetteljesen megsimogatod őket, hiszen lelkük van.
   
 3. Ki hallgat karácsonyi számokat, csak úgy poénból, az év bármelyik szakában? Na ki? Te!
   
 4. Ki nézegeti a Pinterestet nyál csorgatva, szebbnél-szebb karácsonyi képek után kutatva? Na ki? Te!
   
 5. Nem igazán érted, amikor a körülötted lévő emberek ki vannak azon akadva, hogy az áruházakat, különféle épületeket és az utcákat már november végén feldíszítik karácsonyi dekorációval. Nálad az őszi dekoráció csupán kéthetes, utána egyből kiüti őt nyeregből a karácsonyi dekor. Persze a karácsonyfa is legkééésőbb novemberben áll – nyílván.


   
 6. Apropó, dekor. Számodra nem létezik túlságosan giccses, túlságosan csillogó, túlságosan nagy karácsonyi bármi. Neked minden extracuki, minden gyönyörűséges és minden kell. A pince és a padlás is tele van karácsonyi díszekkel és persze mondanunk sem kell, hogy mekkora fejtörést okoz kitalálni, hogy milyen színpárosításban pompázzon idén a lakás és a karácsonyfa! Nem is érted azokat, akik mindezt 5 perc alatt eldöntik, pff.
   
 7. Hogyha valaki azt találja neked mondani, hogy számára a Karácsony nem jelent túl sokat és soha nem szerette igazán, akkor először úgy nézel rá, mint egy földönkívülire, meglehetősen nagy sajnálattal persze, de aztán a következő pillanatban már azon töröd a fejed, hogy miként tudnád vele megszerettetni ezt az ünnepet. Tudniillik olyan nincs, hogy valaki ne szeresse a Karácsonyt!
   
 8. Az ünnepi előkészületek számodra nem jelentenek egyet az őrült rohanással és a „mindent az utolsó perce hagyok” című problémakörrel. Te mindig mindenre időben felkészülsz, mindig mindent időben megtervezel. Így van ez a karácsonyi menüvel is. Megvannak az ezer éve jól bevált receptjeid, amelyeket mindig az ünnepre tartogatsz, de persze az év bármelyik napján fel tudod idézni a finomabbnál-finomabb karácsonyi étkeid ízét a szádban. A legelitebb séfeket és a legmenőbb catering szolgálatokat szégyeníted meg a menüddel és a terítékeddel. Hát igen, nálad már csak így megy ez. Ha esetleg véletlenül valami nem olyanra sikerült, mint ahogy szeretnéd és megszoktad, akkor kuka! Elképzelhetetlen számodra, hogy félmegoldások kerüljenek az ünnepi asztalra, hiszen ilyen alkalom csak egyszer van egy évben és mindennek tökéletesnek kell lennie. Még az utolsó pillanatban is mérgezett egérként, egészen átszellemült arccal rohangálsz a lakásban, hogy bizony minden egyes „fűszál” úgy álljon, ahogy elképzelted.
   
 9. Amikor végre eljön a várva-várt pillanatok sora: a szent este, a különböző rokonlátogatások és baráti találkozók, akkor érzed igazán elemedben magad. Pörögsz, sürögsz, forogsz és mindeközben a jellegzetes „Imádom a Karácsonyt!” mosolyt nem tudod levakarni az arcodról. És így van ez jól, hiszen a Karácsonyt az őrületig imádod. :)