6 ok, amiért érdemes Tunéziába utaznod

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
6 ok, amiért érdemes Tunéziába utaznod

Tunéziába bármelyik évszakban elutazhatsz. Fázni legfeljebb csak éjszaka fogsz, ugyanis itt a levegő még nyáron is sokkal jobban lehűl, mint Magyarországon. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány helyi nevezetességet, amiket érdemes meglátogatni.

Hőmérséklet, kuszkusz és egyebek

A leghidegebb hónapokban napközben 15 fok körüli hőmérsékletre számíthatsz, de persze a Szahara levegője ilyenkor is forró. A legmelegebb nyári időszakban viszont a hőmérséklet 40 fok fölé is emelkedhet, ezért amikor valahol vizet kérsz, nem egy pohárnyit kapsz, hanem rögtön egy másfél literes, teli palackot nyomnak a kezedbe!
Megkóstolhatod a helyi specialitásként ismert kuszkuszt, utazhatsz teveháton, a kirándulásokon ehetsz a berberek házilag sütött, olívaolajjal megkent kenyeréből. Tunézia érdekes és változatos ország, ráadásul az utazási irodák ajánlatai között mindig van last minute, így pénztárca-barát áron nyaralhatsz!

Sousse: szállás, tengerpart, bazár és kikötő

Közkedvelt tengerparti város, hosszú, homokos, pálmafás tengerparttal, ebben nem marad el a szintén népszerű Hammamet, Monastir vagy Djerba üdülőhelyektől. Itt bármilyen árkategóriában találhatsz magadnak szállást.

Központjában, mint minden más tunéziai városban, van medina: ez a fallal körülvett belváros, ahol a bazárban vásárolhatsz emléktárgyakat.
Alkudni kötelező, ugyanis az árakat a kereskedők rendszerint magasról indítják. A város központjából tuk-tukkal (az úttesten közlekedő kisvonattal) eljuthatsz a Sousse határában található Port el Kantaui kikötőbe, és felszállhatsz egy kalózhajóra. A hajó legénysége kalózruhát visel, a fedélzeten táncolhatsz a helyi zenére, és finom grillezett ételeket ehetsz, friss paradicsomból, hagymából és uborkából készült salátával. A Földközi-tenger vize meleg, és a hajó utasai közül útközben sokan megmártóznak benne.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!