6 kihagyhatatlan páros jelmez, kicsiknek és nagyoknak

Írta: ,

A halloween nálunk is egyre népszerűbb ünnep, és miért is ne lenne az, hiszen a farsang mellett itt van még egy alkalom, amikor jelmezt öltve mulathatod át az éjszakát. Ugyan angolszász nyelvterületen elcsépelt viccnek számít, hogy a legtöbben ilyenkor – finoman fordítva – ledér nővérkének, ledér szuperhősnek, vagy ledér bárminek öltözik, a lényeg, hogy ürügyet találjon valami szexi holmi viseletére, mi most néhány jóval kreatívabb ötlettel állunk elő, arra az ötletre, ha a pároddal, barátoddal öltöznétek be valaminek, vagy a gyerkőcöknek keresel páros jelmezt. Mi odáig vagyunk ezekért a jelmezekért!

A kis herceg és a róka

1/6 A kis herceg és a róka

Nem is tudom, létezik-e szebb módja annak, hogy megmutassa két ember, hogy összetartozik, mint hogy a világirodalom legőszintébb és leginkább szívszorító barátságának két szereplőjét jeleníti meg.

A kis herceg és az ő rókája mindenki előtt ismerős, de cseppet sem elcsépelt jelmezötlet, és amikor a buliban egyértelművé válik, kik vagytok, nem lesz, aki ne sóhajtana fel hangosan.

Róka jelmezt bármelyik jelmezkölcsönzőben találsz, de kis ügyességgel magad is elkészítheted, a kis herceg jellegzetes ruháját pedig akár a gardróbodból is összeállíthatod, esetleg némi leleménnyel egy kalóz jelmezt is átalakíthatsz.

Superman és Clark Kent

2/6 Superman és Clark Kent

Van olyan kisfiú, aki ne szeretne Supermannek öltözni halloweenkor?

Van olyan kisfiú, aki ne szeretne Supermannek öltözni az év bármelyik napján?

Igaz, hogy a szuperhős jelmez kicsit lerágott csont lehet, de amennyiben iker gyerkőcökről van szó, adhatsz egy imádnivaló csavart a sztorinak: Superman és Clark Kent, a történelemben először egy helyszínen jelenhet meg!

Superman jelmezt találni nem nehéz, Clark Kentnek pedig csak egy fehér ing és egy szemüveg kell.

Hogy ne legyen vita abból, ki kapja a szuperhős jelmezt, a gyerekek a buli közepén identitást cserélhetnek.

Mickey és Minnie

3/6 Mickey és Minnie

A világ leghíresebb egérpárja talán népszerű kosztüm volt valamikor, mára azonban elvesztek a minden évben új karakterrel jelentkező, 3D-s, agyonreklámozott Disney-sztárok között.

Így ha a klasszikus figurák ismét előkerülnek, biztos, hogy a parti kedvencei lesznek.

Ezt a jelmezt bátran ajánljuk felnőtteknek is, hiszen bár a gyerekek is bájosan mutatnak az egérkosztümben, talán ezek a figurák ma már a felnőttek körében népszerűbbek, hiszen bennünk ébresztenek kellemes emlékeket.

Ha nem akarod túlbonyolítani a dolgot, a jelképes ruhák mellé egy kartonból kivágott egérfül is elég lesz ahhoz, hogy mindenkinek leessen a tantusz. A piros masnit azért ne hagyd ki!

Alíz és a Nyúl Kép forrása: Pinterest

4/6 Alíz és a Nyúl

A klasszikus mesekaraktereket kisgyerekek is imádni fogják – hát még azok, akik meglátják a testvérpárt vagy jó barátokat egy ilyen elragadó jelmezben, de mókásabb kedvű felnőtteknek is remek választás.

Nyúl jelmezt bárhol kölcsönözhetsz, de elég egy jelképes nyuszifül is, amit már csak egy zsebórával és egy régi, lila zakóval kell kiegészíteni, Alíznak pedig egy kék ruha és esetleg egy szőke paróka kell csak.

Ha házibulit szerveztek, mindenképpen főzzetek egy adag teát is, és kínáljátok kis csészében az érkezőket.

Ha egy kis rum is kerül a nedűbe, ki tudja, talán még a szoba is megváltozik!

Tojás és bacon

5/6 Tojás és bacon

A társaság egymástól elválaszthatatlan, és az irónia testvérisége által örök szövetségre lépett tagjai vagytok, akiket elképzelni sem lehet a másik nélkül?

Akkor a tükörtojás és bacon jelmezét nektek találták ki.

Ha örömötöket lelitek abban, hogy mindenki a homlokára csap, amikor meglát benneteket, akkor a tojáshoz nem is kell más, mint fehér és sárga karton, a bacon pedig szintén megoldható kartonból, vagy fehér és rózsaszín textíliából is.

A jelmez alá vegyetek fekete nadrágot és pulcsit, és már serceghettek is egész estén át.

Pán Péter és az árnyéka Kép forrása: costumecraze.com

6/6 Pán Péter és az árnyéka

Lássuk be, aki felnőttként is jelmezt ölt, abban ott bujkál egy kicsit az örök gyerek, és ha már az örökké tartó gyermekkorról beszélünk, Pán Péter biztosan eszünkbe jut.

A kedves jelenet pedig, amikor a saját árnyékával viaskodik, egyszerre szívszorító szimbólum és nevettető móka.

A klasszikus Pán Péter jelmez mellé csak egy éppen olyan, fekete kosztümre és egy nagy adag fekete testfestékre van szükség, hogy hasonló testalkatú partnered az árnyékoddá váljon, aztán kergethetitek egymást egész éjszaka.