5 utolsó pillanatos ajándék, amit te is gyorsan elkészíthetsz

Írta: ,

Nyakunkon a karácsony, és te már megint az utolsó pillanatra hagytad az ajándékvásárlást? Esetleg megfeledkeztél valakiről, akit pedig mindenképpen meg akartál lepni? Utolsó pillanatos ötleteinkkel gyorsan, otthon is készíthetsz meglepetéseket.

Fürdősó

1/5 Fürdősó

A fürdősóhoz lényegében csak valamilyen illóolaj, Himalája só, és egy szép üveg kell, persze aztán lehet még bolondítani a dolgot szódabikarbónával, ételfestékkel, szárított növényekkel vagy fűszerekkel is, de ez már tényleg csak azon múlik, mit találsz otthon.

Finom és egyszerű fürdősó receptekről már mi is írtunk, így korábbi cikkünk segítségével remek ajándékot adhatsz bárkinek, aki egy kis melegségre vagy kényeztetésre vágyik a hideg, téli napokon.

Személyes naptár

2/5 Személyes naptár

Ha van egy számítógéped és egy nyomtatód, percek alatt elkészítheted ezt az ajándékot: tölts le egy naptár sablont, például ezt vagy ezt, majd egyszerűen egy kép- vagy szövegszerkesztőben illesz fölé egy képet az unokákról vagy az ajándékozott állatkájáról, vagy bármiről, amiről úgy gondolod, hogy szívesen nézné egész évben.

Nyomtasd ki, és már készen is vagy!

Üvegbe zárt móka

3/5 Üvegbe zárt móka

Fogj egy szép befőttesüveget, töltsd meg színes cérnával, a tetejére tegyél egy darab szivacsot vagy vattát, majd köss rá egy mutatós anyagdarabot, és szúrj bele néhány tűt.

Tegyél az üvegre egy matricát, amire szépen ráírod: Varrókészlet.

Máris kész a személyes ajándék ügyes kezű ismerősödnek!

Ha gyerekeknek ajándékoznál, akkor a címkére írd azt: Esőnap.

Majd töltsd meg az üveget zsírkrétával, filccel, hajtogass bele néhány papírlapot, amire malomtáblát vagy hasonlót rajzoltál.

Bármi kerülhet az üvegbe, amivel a gyerekek egy esős vagy hideg napon odabent is tudnak játszani.

Zselécukor

4/5 Zselécukor

Lehet, hogy nem ez a legegészségesebb dolog a világon, de karácsonykor kit izgat a dolog?

Gyerekkorunk kedvencét, a ropogós kristálycukorba forgatott, színes zselécukrokat te is könnyen elkészítheted.

Vegyél ízesítetlen zselatint, oldd fel vízben, majd adj hozzá tetszés szerint cukrot, aromát és ételfestéket.

Öntsd a zselatint egy lapos tepsibe, várj, amíg megszárad, majd vágd fel a zselét apró kockákra, és forgasd őket kristálycukorba.

Ha tudsz másnapig várni, az a legjobb, mert a cukor még szebben fog akkorra mutatni a zselén.

Ezután már csak a csomagolás van hátra, aminek csak a képzeleted szabhat határt.

Illatgyertya üzenettel

5/5 Illatgyertya üzenettel

Keress egy kis, üres tégely a fürdőszobában.

Arckrém, kézkrém, fürdősó – valamit biztosan találsz.

Ha van rajta valami minta, akkor dekorfestékkel fújd egyszínűre a dobozt és a tetőt is, majd, ha megszáradt, olvassz viaszt, csepegtess bele illóolajat, és öntsd a kis tégelybe, aminek előzőleg talpas kanócot állítottál a közepébe.

Míg a viasz szilárdul, nyomtass személyes üzeneteket akár apró képecskékkel is, amiket azután kivághatsz és a dobozra ragaszthatsz.

Ezt az ajándékot lényegében otthoni maradékokból is elkészítheted, mégis látszik rajta a törődés, és tényleg úgy fog kinézni, mintha a boltban vettél volna valamit.