5 rafkós farsangi jelmezötlet nőknek, ha emlékezetes szerelésbe bújnál

Írta: ,

Ha nem szeretnél hagyományos és teljesen hétköznapi jelmezt, vagy olyat, amit jó eséllyel más is viselni fog, akkor itt az ideje, hogy elővedd a kreatív énedet. Az alábbi inspirációk nem csak ötletesek, hanem egyediek is, és egészen biztos, hogy testre tudod szabni őket.

Tusoló szivacs Kép forrása: craftsbyamanda.com

1/5 Tusoló szivacs

Minél hétköznapibb tárgynak öltözöl be, annál meghökkentőbb és kreatívabb lesz a végeredmény, ez egészen biztos. Jó példa erre egy tusoló szivacs, aminek jelmez változatát nem is olyan bonyolult elkészíteni.

Először vegyél fel egy cicanadrágot, vagy harisnyát, esetleg hozzá egy sztreccses rövidnadrágot. Ehhez viselj szintén feszes felsőt, ami lehet akár egy ujjatlan top is. Vágj vastagabb anyagból egy akkora téglalapot, amekkora lefedi a törzsedet, két végére tegyél tépőzárat, így tudod rögzíteni majd magadra a jelmez vázát.

A szivacs habos-babos részéhez tüll anyagot kell használnod. Megfelel a célra akár egy használt függöny is, hiszen ezt is befestheted, átalakíthatod. Készíts belőle kacskaringós rátéteket, rögzítsd őket az anyagra, és persze az akasztómadzagról se feledkezz meg!

Madárijesztő Kép forrása: struts.co.uk

2/5 Madárijesztő

A madárijesztő jelmezben az a jó, hogy nagyon egyszerűen összedobhatod, akár házilag is.

Elég, ha egy kockás inget és egy farmerszoknyát, vagy kantáros farmernadrágot párosítasz, és az alappal már meg is vagy.

Lábbelinek bármilyen csizma megteszi, és a fejedre is teljesen jó egy szakadt szalmakalap – sőt, minél megviseltebb, szedett-vedettebb a fejfedő, és a ruhád, annál jobb.

Ezután már csak a kiegészítők vannak hátra, és ezt illetően csak a fantáziád szabhat határt.

Tűzhetsz szalmaszálakat a zsebedbe, varrhatsz kisebb-nagyobb foltokat a ruhádra, ültethetsz a válladra egy plüssmadarat, és persze az ötletes sminkről sem érdemes megfeledkezned.

Kaktusz Kép forrása: capricho.abril.com.br

3/5 Kaktusz

Nem csupán ötletes, hanem vicces is ez a jelmez, ráadásul tényleg csak pár perc összedobni.

Egy sötétzöld sztreccs ruhára van szükséged hozzá, illetve egy adag pálcikára, vagy a még egyszerűbb verzió érdekében csipeszre. Amennyiben a pálcikákat használnád fel, párosával, V-alakban rögzítsd őket a ruhádra, de ha a gyorsabb megoldást választod, sima facsipeszeket csíptess rá.

Ha nem sajnálod a ruhát, akkor textilfestékkel, ha még más alkalommal is használni szeretnéd, kimosható festékkel (akár temperával) fess rá vicces feliratot pl. „ne érintsd meg”.

Ha feltennéd az i-re a pontot, tűzz egy virágot a hajadba, hiszen a legszebb kaktuszok is időnként csodaszép virágokkal örvendeztetik meg az embereket.

Egy olvadozó fagyi Kép forrása: people.com

4/5 Egy olvadozó fagyi

A hagyományos, gombócos fagyit sem lehetetlen jelmez formájában életre hívni, de azért kicsit nehezebb, mint egy adag olvadozó tölcsérest leutánozni. Ez utóbbi alapjaihoz csak egy fehér ruhára van szükséged.

Erre a ruhára kell ragasztanod színes csíkokat, amiket kartonpapírból is nyugodtan kivághatsz – ez hivatott leutánozni a színes, szóró drazsékat.

A jelmez következő, és egyben utolsó része a tölcsér. Ezt ugyancsak készítheted akár kartonból is, ám mivel az öltözék maga nem túl bonyolult, jó, ha ennek kidolgozására szánsz némi időt. Gumiszalag segítségével rögzítheted a fejedre, pontosan úgy, ahogy a születésnapi süvegeket szokás.

Ha viccesebbre vennéd a figurát, ne a fejed tetejére, hanem oldalára rakd a tölcsért, és lehetőleg vágj ijedt arcot, hiszen pont most dobtál el egy adag fagyit!

Egy fürt szőlő Kép forrása: sabrosia.pr

5/5 Egy fürt szőlő

Szintén nem igényel túl sok energiát ez a jelmez, de abban biztos lehetsz, hogy a legegyedibb beöltözöttek közé kerülhetsz a segítségével.

Egy fekete alapöltözékre lesz szükséged, így háttérbe szoríthatod azt, ami a jelmez szempontjából nem lényeges. Persze, akár sötétzöld, vagy lila ruhába is bújhatsz, a kulcsszó az egyszerűség.

Ezután fújj fel jó néhány lila, vagy zöld lufit, és ragaszd – vagy más módon pl. a bekötött részükön biztosítótűvel rögzítsd – őket egy trikóra. Így bármikor fel és le tudod venni a szőlőszemeket, hiszen ebben a jelmezben nem igazán tudsz akárcsak leülni vacsorázni.

Filcanyagból készíts néhány levelet, és ezeket ragaszd rá egy hajpántra. Vedd fel, és már el is készültél!