5 gyakori hiba, ami tényleg minden évben tönkre teszi a szilveszteri bulit

Írta: ,

A szilveszter az év kötelezően átbulizott éjszakája, de sokaknak mégis kellemetlen emlékeik vannak vele kapcsolatban: valahogy egy újévi buli sem olyan, amilyennek lennie kellett volna. Az alábbi buktatók elkerülésével idén végre tényleg jól érezheted magadat!

Irreális elvárások

1/5 Irreális elvárások

Szilveszterkor mintha kötelező lenne bulizni meg jól érezni magadat, márpedig parancsszóra nem megy az olyan könnyen.

Ha elengeded ezeket az elvárásokat, nem görcsölsz rá arra, hogy idén mindenképpen frenetikusan érezd magadat, hanem csak hagyod, hogy sodródj kicsit az árral, és mindenhol addig maradsz, ameddig jól érzed magadat – még ha ez akár azt is jelenti, hogy éjfél előtt ágyba kerülsz – biztos, hogy elégedettebben zárod az évet.

Túl sok alkohol

2/5 Túl sok alkohol

Szilveszterkor mindenféle tudatmódosító szerek forognak közkézen, nem is csoda, hogy a mentősök számára igazi rémálom ez az időszak. Ha szerencséd van, és nem kötsz ki mondjuk a detoxban, az alkohol akkor is tönkre teheti a szilveszteredet.

Nem azt mondjuk, hogy ne koccints a barátaiddal, de tarts mértéket, ismerd a saját korlátaidat, amelyek ezen a napon sem nyúlnak messzebb, mint máskor, és ne kezdj el túl korán inni!

Egy kis szalonspicc persze ezen a napon akár bele is férhet, de a mértéktelen alkoholfogyasztás ezt a bulit is éppen úgy tönkreteszi, mint bármelyik másikat.

Kényelmetlen ruhák

3/5 Kényelmetlen ruhák

Persze, hogy mindenki szereti a legjobb formáját hozni ilyenkor, a szilveszter elvégre egy alkalom arra, hogy kiöltözzünk!

De ha szúrnak a flitterek, egész éjjel a pánt nélküli blúzt igazgatod, vagy majd megvesz az Isten hidege a neccharisnyában, akkor nehezedre esik majd élvezni a ruha által rád irányított figyelmet.

Viselj valami olyat, amiben nem csak 10 percig érzed jól magad, ami megfelel kényelmi és hőtartási szempontból is az alkalomnak, és ami nem akadályoz meg abban sem, hogy önfeledten mozogj, táncolj, vagy mondjuk activityzz, ha éppen az a program.

Nem szerveztek programot

4/5 Nem szerveztek programot

A pezsgő behűtve, a konfetti szétszórva, a barátok ülnek a kanapén, és fogalmatok sincs, mit csináljatok.

Nem kell persze túllihegni a tervezést (lásd az első pontot), de azért sokat segíthet, ha készülsz néhány ötlettel, ami beindítja a bulit.

Egy jópofa társasjáték, vagy mondjuk egy táncpárbaj segíthet oldani kicsit a hangulatot, és akkor sem fogtok feszengve ülni egymás mellett, ha megbeszéltetek mindent, ami a munkahelyeteken történt, és még mindig nincs fél 9 sem.

Pia van, kaja nincs

5/5 Pia van, kaja nincs

Szót ejtettünk már arról, hogy érdemes ilyenkor is okosan bánni az alkohollal, de nem érdemes a kajáról sem megfeledkezni. Tartsd észben, hogy korán zárnak a boltok, másnap sem nyitnak ki, és ti sokáig terveztek fennmaradni.

Nem árt, ha a rágcsák mellé valamilyen tartalmasabbal is készülsz, akár szendvicsnek való alapanyag is van a hűtőben arra az esetre, ha tényleg ennétek valamit, és persze az alkoholmentes folyadékról is érdemes gondoskodni.

Senkinek sem lesz kedve este 11-kor nyitva tartó boltot vadászni a metsző hidegben, mert nincs vaj a zsemléhez.