5 ballagási ajándék, aminek tényleg örülni fognak

Írta: ,

Ajándékot venni egy kamasznak? Nem egyszerű dolog. Cikkünkkel megpróbálunk néhány ötletet adni, hogy olyan ajándékot adj, amit te is szívesen veszel meg, és aminek a ballagó is valóban örülni fog. Annyit elárulunk: a mindig népszerű, de kissé már sablonos elektronikai kütyük mellett a legtöbb végzős élményt szeretne ajándékba.

Koncertjegy Kép forrása: pexels

1/5 Koncertjegy

A nagyobbaknak érdemes rögtön két jegyet adni, így elmehetnek baráttal, barátnővel is, de az általános iskolából ballagók is nagyon tudnak már örülni a kedvenc zenekaruk vagy énekesük fellépésére szóló koncertjegynek.

Ebben az esetben lehetsz te a jófej nagynéni is akár, aki elkíséri őt a buliba, így nem csak élményt, de közös élményt adhatsz ajándékba.

Nyelviskola Kép forrása: pexels

2/5 Nyelviskola

Azt gondolná az ember, hogy most, hogy végre vége a sulinak, és kitör a nyári szünet, a ballagók gondolni sem akarnak a tanulásra.

Egy jó nevű egyetemre vagy egy erősebb középiskolába készülő diák azonban örülni tud a nyelvtanfolyamnak, akárcsak az a végzős, aki a ballagás után munkába szeretne állni, és esetleg a külföldi munkaerőpiac felé kacsintgat.

Ha megteheted, hogy mélyebben a zsebedbe nyúlj az ajándékért – bár a nyelvoktatás sajnos önmagában sem olcsó mulatság – nézz szét a nyelvoktatás tematikájú utak között. Sok iskola szervez ilyen nyaralást, ami nem csak hasznos, de életre szóló élmény is lesz.

Tematikus táborok Kép forrása: pexels

3/5 Tematikus táborok

Főleg az általános iskolából ballagók örülhetnek nagyon egy olyan tábornak (akár ottalvósnak, akár napközisnek), ahol az érdeklődési körüknek megfelelő programok várják őket.

Színjátszás, angol, programozás, rajz, lovaglás, tánc, sport, zene, írás… A lehetőségek száma óriási, biztos, hogy rövid keresés után találsz olyan tematikus tábort, ami egybe vág a gyerkőc érdeklődési területével, bónusz pontként pedig még a nyári felügyelet néhány napját is meg tudod oldani.

4/5 Jótékonykodás

Az elmúlt évek kezdeményezései megmutatták, hogy a felnövő generáció szerencsére van annyira szociálisan érzékeny, hogy arról bárki példát vehetne.

A ballagók körében egyre népszerűbb az igény, hogy a pénzt (akár a teljes összeget, akár egy részét), amit virágra költöttél volna, inkább felajánlod a gyerek nevében egy jótékonysági szervezetnek.

Ebben az esetben persze nem árt egyeztetni vele, hogy ő milyen alapítványt támogatna, de például a nehéz sorsú gyerekek felzárkóztatásával foglalkozó szervezeteknek vagy az állatmenhelyeknek biztos, hogy minden kamasz szívesen segít.

Utalványok Kép forrása: pexels

5/5 Utalványok

Ha nem tudod eldönteni, hogy mit vegyél, vagy hogy minek örülne a gyerek, a borítékba tett pénznél – bár azzal biztos nem lősz mellé – még mindig sokkal elegánsabb megoldás az élménykupon.

Léteznek olyan csomagok, kártyák, amelyek többféle programra is beválthatóak, ezek közül is válogathatsz, de például a kedvenc ruhaboltjába vagy egy könyvesboltba is adhatsz pénzzel feltöltött ajándékkártyát, amiből aztán a ballagó azt tud majd venni, ami neki a legjobban tetszik, vagy olyan programra tudja váltani, és akkor, amin tényleg szívesen részt vesz a számára megfelelő időpontban.