Változások a Facebookon: ezekre az adatvédelmi beállításokra figyelj oda

Serestyén Sára
Írta: ,

A Facebook nem csak külsőleg változik, és ezt sajnos sokan el szoktuk felejteni. Nemrég például több ponton is módosult az adatvédelmi szabályzata, melynek következtében olyan információkat közölhetsz akaratodon kívül, amiket nem biztos, hogy szeretnél. Cikkünkből megtudhatod, melyek ezek, és hogyan állíthatod be őket.

Tudtodon kívül kiadod a kontaktjaidat Kép forrása: Serestyén Sára

A Facebook a telefonodban lévő ismerőseid személyes adatait – úgy mint név, telefonszám vagy e-mail cím – kiadhatja azért, hogy ismerősöket ajánljon másoknak.

Hogy megóvd az ismerőseid adatait, a következő beállításokat kell elvégezned:

  • A Messenger Beállítások menüpontjában a Kontaktok feltöltése opcióra kattintva beállíthatod, hogy a továbbiakban ne ossza meg a névjegyzékedben található ismerőseid adatait a Facebookkal.
  • Erre a linkre kattintva meg tudod nézni, hogy kik azok az ismerőseid, akiknek az adatai jelenleg már megosztásra kerültek. Ezt a listát az Összes törlése opcióra kattintva tudod eltüntetni, így a továbbiakban már nem fogja ezeknek az ismerőseidnek az adatait használni a Facebook.
A hirdetők információkat kaphatnak rólad Kép forrása: android.hu

A facebookos érdeklődési köreidet a Facebook kiadhatja más szolgáltatóknak, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg neked a különféle applikációk és weblapok felületein, amiket a birtokukban lévő információk alapján számodra érdekesek gondolnak.

Ha a továbbiakban nem szeretnéd, hogy ez megtörténjen, akkor lehetőséged van letiltani a hirdetési beállítások engedélyezését.

Menj a Beállítások Hirdetések menüpontjába, a „Hirdetések a Facebook-vállalatokon kívüli alkalmazásokban és webhelyeken” beállításnál pedig az alul lévő legördülő menüben válaszd ki a Nem-et.