Pofonegyszerű tippek, amikkel lehűtheted a túlhevült mobilodat: megmentheted vele a készülékedet

Zabolai Margit
Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy szinte égette a mobil a zsebedet? A túlmelegedés nem csak kellemetlen a te kezednek, de a mobilod életének is beteheti a kaput. Főleg nyáron, amikor egyébként is meleg van, érdemes odafigyelni rá, hogy használat közben ne főjön meg a mobilod. Ha tudod, mi okozhatja ezt, akkor azt is tudni fogod, mit tehetsz a túlmelegedés ellen.

Zárd be az alkalmazásokat!

A túlmelegedés annak a jele is lehet, hogy a telefonod túl nagy megterhelésnek van kitéve. Damien Masona 4choice műszaki írója szerint sok app egyszerre történő futtatása, „a processzort és a RAM-ot túldolgoztatja, ami elkerülhetetlenül felfűti az akkumulátort is. Nem teszel jót vele, ha egyik alkalmazásból a másikba ugrálsz, mert az eredeti program valószínűleg még mindig a háttérben fut. ehelyett megfelelően be kell zárni az appokat.

Míg egyes alkalmazások több teljesítményt követelnek, mint mások, a telefon lehűtésének egyik legjobb módja az egyes futó alkalmazások bezárása.

Vedd ki a tokból

Ha arról van szó, hogy meg kell védeni a töréstől és karcolástól, a telefontok nagyszerű találmány. Sokszor azonban éppen ezek okozhatják a telefon életének megrövidülését. Különösen a „life proof” típusú, azaz komolyabb védelmet jelentő tokokban melegedhet túl a telefon, mivel ezekben a vastag gumi borítás olyan extra szigetelést jelent, ami blokkolhatja a szellőző nyílásokat, így megakadályozza, hogy a telefon lehűtse magát. Ha egyszerre sok alkalmazást használsz, vagy közvetlen napfénynek teszed ki a telefonodat, esetleg extrém melegben használod – egyik sem ajánlott, egyébként – akkor erre az időre érdemes lehet eltávolítani róla a tokot.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató