4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra, mégis megtesszük

Szirák Viki
Írta: ,
4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra, mégis megtesszük

Manapság már nem sok olyan embert ismerünk, aki ne regisztrálta volna magát a Facebookra. Érthető, hiszen megkönnyíti a kapcsolattartást, rengeteg információval lát el minket, sőt, a számunkra fontos eseményekről is értesülünk a segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődő világban már munkaeszközzé vált a közösségi média, és még állást is találhatunk rajta. Azonban fontos tudni azt, hogy nem szabad az egész életünket nyilvánosság elé tárni a Facebookon: az alábbi dolgokat soha ne tedd ki az adatlapodra, mert csak rosszul jöhetsz ki belőle!

Az elmúlt években statisztikák bebizonyították, hogy a Facebook egyike a leggyakoribb válóokoknak, több dolog miatt is. Épp ezért nagyon fontos odafigyelned arra, hogy ne posztolj részleteket a kapcsolatodról a közösségi oldalra.

Nem kell a régi munkatársaidnak tudniuk, milyen becenevet találtál ki a pasidnak, ahogy azt sem kell mindenki tudtára adnod, ha épp rosszban vagytok, és egy időre szünetet tartotok. Nagyon sokan ugyanis minden apró részletet megosztanak az adatlapjukon, így gyakran megesik, hogy mindent tudsz egy olyan ember szerelmi életéről, akivel élőben maximum egyszer futottál össze.

Ráadásul már csak azért sem szabad ezeket közzé tenni, mert könnyen el is veszítheted a partnered tiszteletét és bizalmát.

Azzal nincs semmi gond, hogy kiteszed az adatlapodra, melyik városban élsz, és az sem probléma, ha nyaraláskor feltünteted, épp hol pihensz.

Azonban soha ne tedd közzé, hogy konkrétan melyik utcában, melyik házszám alatt élsz, és olyan képet se tegyél ki, amin a lakásod előtt állsz!

A modern technológia világában már a tolvajok is használják az internetet, és ha tudják a konkrét lakcímedet vagy felismerik az épületet, és látják, hogy nem vagy épp otthon, könnyen be is törhetnek hozzád.

Ez egyáltalán nem játék, ezért bőven elég, ha csak a közeli barátaid, rokonaid tudják, hol laksz pontosan!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!