Hagyod lemerülni? 5 tipikus telefontöltési tévhit

Sándor Alexandra
Írta: ,
Hagyod lemerülni? 5 tipikus telefontöltési tévhit

Ne használd a telefonod, amikor töltődik! Ne hagyd bedugva éjszakára a töltőt! Mindig hagyd teljesen lemerülni! Nos, tegye fel a kezét, aki az iménti tanácsok egyikét sem hallotta még eddig… A Mashable techportál segítségével utánajártunk, mi igaz belőlük, és mit kell tenned az akkumulátor minél optimálisabb élettartamáért.

Sosem kell kikapcsolnod a telefonod

„Kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek” – fogalmazott Hofi Géza, s örökérvényű megállapítása nemcsak az emberekre igaz, hanem például a telefonokra is.

Egy Apple guru úgy nyilatkozott, hogy időről időre érdemes egy kicsit kikapcsolnod a mobilod, főleg lefekvés előtt.

Az almás cég profijai legalább heti egy kikapcsot javasolnak, amivel az androidosok is egyetértenek.
Mindig hagyd teljesen lemerülni

Ez a hiedelem annyira elterjedt, hogy van, akit egyenesen sokkol a tény: igazából előnyösebb az akksinak a napi rendszerességű energiapótlás, mint a folytonos nulláról száz százalékra való töltés.

A lítium ionos akkumulátorok – amilyeneket a legtöbb nagy gyártó használ már manapság – jobban teljesítenek, ha gyakrabban tölti őket az ember. 

Ha rendszeresen kikapcsolásig meríted őket, instabillá válhat a működésük. Az akkumulátorokat ugyanis egy bizonyos számú töltési ciklusra gyártják, és minden egyes nullára merüléskor elhasználsz egy ilyen ciklust.