5 szabály, amit ha megszegsz, letilt az Instagram

Szőke Angéla
Írta: ,

Az online világ sok embernek olyan menedék, ahol igazán önmaga lehet, mert hús-vér interakció és arc nélkül könnyebb felvállalnia a személyiségét. Ez azonban sajnos kétélű fegyver, hiszen a relatív anonimitás és az ezzel járó következmény-nélküliség van, hogy a legrosszabbat hozza ki egyesekből.

Minden közösségi média platform sok kritikát kap, amikor arról van szó, hogyan cenzúrázza a tartalmakat, hiszen vékony a vonal a szabad véleménynyilvánítás és a szabályok betartása között. Amikor ugyanis rányomunk az „elfogadom” gombra, azt ígérjük meg, hogy az oldalon senkit nem fogunk fenyegetni, zaklatni, megfélemlíteni, illetve nem használjuk ki, és nem élünk vissza személyazonosságával.

Az Instagram próbálja megóvni felhasználóit a káros hatásoktól és egyből eltávolítják az olyan tartalmakat, amik sértik a közösségi alapelveket. Azonban nemcsak a gyűlöletbeszéd miatt repülhetünk az oldalról – nézzük, mik azok a szabályok, amik megszegése miatt letilthatnak minket.

1. A felhasználási feltételek megszegése

Ez egyértelmű, de mi számít annak? Elsősorban a szexszel, terrorizmussal, öncsonkítással, oltásellenességgel, homofóbiával és rasszizmussal kapcsolatos cikkek, írások, képek és videók. Ide sorolandó az is, ha engedély nélkül oszt meg olyan képet a felhasználó, ami jogvédett, illetve a spamelés. Az ilyen tartalmakat az Instagram egyből eltávolítja, súlyosabb esetben pedig törölheti regisztrációnkat.

2. Törvénysértés elkövetése

Az online világban szabadabbnak érezhetjük magunkat, mint a való életben, a törvényeket azonban itt is be kell tartanunk. Tilos „támogatni” és „méltatni” az előbb említett terrorizmust, illetve bűnszervezeteket és gyűlöletcsoportokat. Tilos továbbá fegyvereket, drogot, vényköteles gyógyszereket adni-venni – utóbbit akkor is, ha a te országodban nem vényköteles –, illetve szexuális szolgáltatást felajánlani. A kiskorúak bármiféle szexualizálásával és a „bosszúpornóval” kapcsolatban pedig szintén zéró tolerancia az oldal vezérelve.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján