A social media árnyoldalai – 7 negatív hatás, amit az életedre gyakorol

Dienes Petra
Írta: ,

Ahogy minden másnak az életben, úgy a közösségi médiának is vannak előnyei és hátrányai, de az előnyökkel talán mégis könnyebben nézünk szembe. Amíg az életünk minden pillanatát dokumentáljuk az online térben, és az emberi kapcsolataink már jobban működnek az Instán, mint a valóságban, könnyen elfeledkezünk arról, hogy milyen negatív mellékhatásokkal bír mindez a mindennapjainkra és a lelkivilágunkra.

Önbizalomhiány

Számomra már egyáltalán nem meglepő tény, hogy az Instagram mekkora károkat képes okozni egy ember önbecsülésében. Ma már egy olyan világban élünk, ahol a minél több lájk egyenlő azzal, hogy mennyire kedvelnek az emberek. Ha minél több követőd van, akkor annál népszerűbb vagy. Ezek azok a divatos tendenciák, amikben az emberek többsége méri egy másik nő vagy férfi értékét.

Ez a hatalmas nyomás az, aminek szinte mindenki meg akar felelni és akarva-akaratlanul frusztrációt vált ki belőlünk, ha kevesebb követőnk van egy adott embernél.

Sajnos már engem is hatalmába kerített ez a borzalmas teher, pedig tudom, hogy attól nem leszek sem én, sem pedig más kevesebb, hogy a követők száma átlépte-e a ’10k’ határt vagy sem. Valahogy azonban mégsem tudunk ettől a nyomástól szabadulni. Kérdem én, hogy hosszú távon egy ember önértékelését ez mégis milyen mértékben rombolhatja?

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!