Erre használják a sikeres emberek az okostelefonjukat: nem a Facebookon lógnak rajta!

Zabolai Margit
Írta: ,

A közösségi oldalakon töltött idő rengeteg hasznos percet – vagy akár órát! – elvesz a napunkból, de az időhiányért mégsem lehet az okostelefonokat hibáztatni, hiszen azokban tényleg ott a lehetőség, hogy jelentősen megkönnyítsék az életedet. Csak tudnod kell, hogy mire is akarod használni őket.

Mindig tudják, mi kell a boltból Kép forrása: unsplash

Bevásárlólistát írni nem csak nyűg, de biztos, hogy lefelejtesz róla valamit, mert nincs a kezed ügyében, amikor eszedbe jut, hogy szódabikarbóna is kellene, aztán ráadásul még otthon is hagyhatod az egészet.

Bizonyos alkalmazások, például az Androidra letölthető Out of Milk segítenek emlékeztetni rá, mi az, ami a következő vásárlásra valószínűleg kifogy, rögzítik a rendszeresen beszerzést igénylő dolgokat és még kategória szerint is csoportosítják neked az árukat, így feleannyi idő alatt tudsz majd keresztülszáguldani a bolton, és nem kell másnap még egy kört menned azokért a dolgokért, amiket elfelejtettél.

Minden dokumentum kéznél van náluk Kép forrása: unsplash

A Dropbox vagy a Google Docs alkalmazásokkal csaknem végtelen számú dokumentumot és fényképet tarthatsz a telefonodon, ami bárhol, bármikor elérhetővé válik, ha szükséged van rá.

Magyarországon még mindig mindenhol papírfétis van, és könnyen lehet, hogy egy sima biztosítós ügyintézéshez is valódi aktahalmazt kérnek.

Ha ezeket a papírokat egyszer befényképezed, és megfelelő mappákba rendezed, bármikor lesz is szükséged rájuk, bármikor elő tudod varázsolni az ügyfélszámodat, kikeresheted a szerződésed dátumát vagy bemutathatod a megfelelő igazolásokat.